Robert Koch Enstitüsü: Virüs halen Almanya'da
AA

Son verilere göre Almanya’da koronavirüs salgını kaynaklı vaka sayısı 190 bin 862, ölü sayısı da 8 bin 895 oldu.

Almanya'da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, koronavirüsün yayılmasını bundan sonra da önlemek için dikkatli olmayı sürdürmek gerektiğini belirterek, "Virüs halen ülkemizde." dedi.

HER GÜN ORTALAMA 350 YENİ VAKA

Wieler, bugün Berlin’de yaptığı açıklamada, Almanya’da son 7 günde her gün ortalama 350 yeni vaka bildirildiğini ve 137 bölgeden ise son günlerde yeni vaka bildirilmediğini ifade etti.

Gütersloh’daki et fabrikasında olduğu gibi yerel düzeyde vakalarda artış olduğunu belirten Wieler, bunun da bulaşma oranını etkilediğini anlattı. Wieler, bulaşma oranının son günlerde 2-3 arasında seyrettiğini aktardı.

Robert Koch Enstitüsü: Virüs halen Almanya'da

"VİRÜSE FIRSAT VERİRSEK..."

Hijyen, maske takma ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Wieler, "Dikkatli olmayı sürdürmemiz lazım. Virüs halen ülkemizde. Virüse yayılma fırsatı verirsek bu fırsatı kullanacaktır. Bunu yerel düzeyde artan vakalarda görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"İKİNCİ DALGA HER ZAMAN GELEBİLİR"

Wieler, salgında ikinci dalga olup olmayacağına da değinerek, "İkinci dalga her zaman gelebilir. Teorik olarak Almanya’da da olabilir. İnsanlar dikkatli olursa ve büyük çaplı etkinliklere müsaade etmezsek, ikinci dalgayı engelleyeceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Robert Koch Enstitüsü: Virüs halen Almanya'da

BERLİN'DE BAZI KISITLAMALAR KALDIRILDI

Öte yandan, Berlin eyaletinde normalleşme süreci kapsamında bazı kısıtlamalar kaldırıldı. Eyalette temas kısıtlamaları kaldırılarak, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması durumunda açık havada sayıya bakılmaksızın insanlar bir araya gelebilecek.

TOPLU TAŞIMAYI MASKESİZ KULLANANLARA PARA CEZASI

Mağazalarda aynı anda daha fazla müşteriye bulunma izni verilirken, toplu taşıma araçlarını maskesiz kullananlara ise 50 ila 500 euro arasında para cezası uygulanacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)