Putin, Macron ile Libya ve Suriye konusunu görüştü
AA

Türkiye'nin Libya ile olumlu ilişkilerinden, Akdeniz'deki haklarına sahip çıkmasından her fırsatta rahatsız olduğunu çeşitli platformlarda dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, uluslararası kamuoyunda da destek aramaya devam ediyor.

Libya'da, Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mütabakat Hükümeti'nin, darbeci Hafter karşısındaki büyük başarısı Fransa'yı daha da saldırganlaştırdı.

Söylemlerine diğer ülkelerden de destek arayışına başlayan Macron, ilk görüşmesini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptı.

İki lider video konferans yöntemi ile bir görüşme yaptı. Putin ve Macron görüşmenin başlamasından önce açıklamalarda bulundu.

"SURİYE VE LİBYA'YI GÖRÜŞECEĞİZ"

Putin, açıklamasında, terörizm, kontrol edilemeyen göç sorunu ile iklim değişikliği, koronavirüs ve bozulan silah kontrol sistemi konularının ortak gündemleri olduğunu belirtti.

Rus lider Putin, "Bugün sıcak noktalardaki potansiyelin büyümesi, Ukrayna ve Balkanlar'daki problemler, Suriye ve Libya’daki durum hakkında konuşacağız." dedi.

Putin, ortak sorunlarla mücadelede güçlerin birleştirilmesinin önemine de dikkati çekti.

"İLERİYE DÖNÜK İŞ BİRLİĞİ"

Macron ise yaşanan bölgesel krizlerin Avrupa'nın önemini gösterdiğini belirterek, “Güvenlik konusunda ikili ve çok taraflı diyaloğumuz için somut şartlar yaratılmalıdır. Ayrıca Libya, Ukrayna ve Suriye’deki krizler gündemimizde olmalıdır. Sağlık, ekonomi ve çevre koruma alanlarında ileriye dönük iş birliğinin de gündemimizde olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Putin, Macron ile Libya ve Suriye konusunu görüştü

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)