
Petrol zengini Nijerya, 2.7 milyar dolarlık dış kredi alacak
Afrika'nın en büyük ekonomilerinden, petrol zengini ülke Nijerya, ülke ekonomisine katkı sağlamak için Dünya Bankası ve Brezilya'dan 2.7 milyar dolarlık dış kredi temin edecek.
Terör ve koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Nijerya'da, salgının ekonomiye olumsuz etkisi nedeniyle borç alınmasına karar verildiği kaydedildi.
2.7 MİLYAR DOLARLIK DIŞ KREDİ ALACAK
Nijerya Senatosundan yapılan açıklamaya göre, Nijerya'nın Dünya Bankasından 1,5 milyar dolar ve Brezilya'dan da 995 milyon euro (1,2 milyar dolar) dış kredi alacak.
Nijerya, Dünya Bankasından alacağı krediyi, ülkenin 36 eyaleti için mali destek ve salgının gıda güvenliği dahil geçim kaynakları üzerindeki etkisini dengelemek ve ekonomik toparlanmayı teşvik etmek için kullanacak.
Brezilya'dan alınacak borç ile de ülkenin tarım sektörü desteklenecek.
İlginizi Çekebilir

Cemal Enginyurt ile Latif Şimşek canlı yayında burun buruna geldi
1076 YORUM
İç Haber

2023’ten sonra Suriyeliler kalmayacak
1305 YORUM
Gündem

Cemal Enginyurt'un koruması tutuklandı
676 YORUM
Gündem

Murat A. kazanç garantisi veren yöntemi açıklıyor
ADVERTORIAL
CryptoTrade

Cemal Enginyurt ve korumasının Latif Şimşek'e saldırı anı
1062 YORUM
Gündem