Paris'te turist azlığı nedeniyle esnafın geliri düştü
ensonhaber.com

Koronavirüsün Delta varyantı nedeniyle artan vakalar, turistik seyahetlere kısıtlama getirilmesine yol açarken, çoğu turist kendi isteklerine bağlı olarak seyahat yapmama kararı aldı.

Azalan turist hareketliliğinden Fransa'nın başkenti Paris'teki esnaf da etkilendi. Yabancı turist sayısında ciddi oranda düşüş yaşandı.

TURİST GELMEDİ, GELİR DÜŞTÜ

Paris esnafı, içinde bulundukları durumu "2019'da kazandığımızın yüzde 20'sini kazanıyoruz" şeklinde özetledi. 5 milyon turistin beklendiği bölgeye bu yıl Amerika, Asya ve Arap Yarımadası'ndan yeterli sayıda turist gelmedi.

YAŞADIKLARI DURUMU ÖZETLEDİLER: YORUCU

Fransız basınından Europe 1'in internet sitesinde yer alan haberde, turistlere çizim yapan esnafın, "Bir çizim yapıyoruz, iki saat bekliyoruz. Manevi açıdan yorucu." ifadesi aktarıldı.

Paris'te turist azlığı nedeniyle esnafın geliri düştü

"NEREDEYSE BİREYSEL TURLAR YAPIYORUZ"

Turistlerin ziyareti sayesinde para kazandığını belirten bir başka esnaf ise "Sadece sohbet etmeye geldim. Dürüst olmak gerekirse bir şey satmıyorum." dedi.

Benzer durumu turistlere rehberlik edenler de yaşıyor. Rehberler, kısıtlı turist sayısı nedeniyle az kişiye hizmet verebildiklerini söylüyor. Bir rehberin "2019'da 9 ila 12 kişilik gruplarım vardı. Bu yıl çok fazla iptal oluyor. Neredeyse bireysel turlar yapıyoruz." sözlerine yer verildi.

2019'DA KAZANDIKLARININ YÜZDE 20'SİNİ KAZANABİLİYORLAR

Bilezik, magnet ve bere satan bir esnaf da "İki yıl önce kazandığımızın yüzde 20'sini kazanıyoruz. Eyfel Kuleleri'nden satın alanlar var ama aynı miktarda değil." şeklinde konuştu.

Haberde, bazı esnafın çoğu faaliyetlerini durdurmayı düşündüğü kaydedildi.

Paris'te turist azlığı nedeniyle esnafın geliri düştü

Paris'te turist azlığı nedeniyle esnafın geliri düştü