Pakistan'da Facebook, Twitter ve YouTube'a ofis açmaları için 3 ay süre verildi
AA

Sosyal medya düzenlemelerinde hız veren Pakistan'da, alınan yeni kararların detayları açıklandı.

Yerel basındaki haberlere göre, Bilgi Teknolojisi ve Telekomünikasyon Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Twitter, Facebook, YouTube gibi sosyal medya platformlarının, 3 ay içerisinde ülkede ofis açması ve Pakistan Telekomünikasyon Ajansına (PTA) kayıt olması gerektiği belirtildi.

Yeni değişiklikle birlikte, sosyal medya platformlarında İslam dinine, ülkenin güvenliğine, kamu düzenine ve ülkenin bütünlüğüne karşı içeriklerin paylaşılmasına ve canlı yayın yapılmasına izin verilmeyecek.

Pakistan'da Facebook, Twitter ve YouTube'a ofis açmaları için 3 ay süre verildi

KURALLARA UYULMAZSA 48 SAAT İÇİNDE KALDIRILACAK

Sosyal medya platformları da söz konusu kurallara aykırı içerikleri, PTA’nın yönlendirmesiyle 48 saat içerisinde kaldıracak. Bu kuralları yerine getirmeyen sosyal medya platformları 3 milyon dolar ceza ödeyecek.

Bilgi Teknolojisi ve Telekomünikasyon Bakanı Aminul Hak, yeni sosyal medya kurallarıyla Pakistanlı kullanıcıların tam olarak ifade özgürlüğüne sahip olacağını ve bu kuralların Pakistanlı kullanıcılarla sosyal medya örgütleri arasında ilişki kurmada önemli rol oynayacağını söyledi.

Pakistan'da Facebook, Twitter ve YouTube'a ofis açmaları için 3 ay süre verildi

ÜLKENİN GÜVENLİĞİNE ZARAR VEREN İÇERİKLERE İZİN VERİLMEYECEK

Hak; aşırılık, terör, nefret suçu, pornografi ve şiddet içerikli canlı yayınların yasaklanacağını, sosyal medya platformlarının da ülkenin güvenliğine ve onuruna karşı içerikleri kaldıracağını ifade etti.

Hak ayrıca, ahlak dışı ve müstehcen içeriklerin yayılmasının cezalandırılabilir suç sayılacağını, ülkenin kültürüne veya herhangi bir kişiye karşı içeriklere de izin verilmeyeceğini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)