Nijerya'da 73 çocuk kaçırıldı
AA

Nijerya’nın kuzeybatısında ilginç bir olay yaşandı.

Zamfara eyaletinin kırsal bölgesinde yer alan Kaya köyünde bulunan Hükümet Günü Ortaokulu yerel saatle 11.22'de kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından basarken, saldırganlar okulda bulunan 73 çocuğu kaçırdı.

Okulda 500 öğrencinin kayıtlı olduğu bildirildi.

Zamfara Polis Sözcüsü Mohammed Shehu yaptığı açıklamada, kaçırılan öğrencilerin güvenli bir şekilde kurtarılmasını sağlamak için orduyla birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Nijerya'da 73 çocuk kaçırıldı

GEÇEN SENEDEN BU YANA BİN YÜZ ÇOCUK KAÇIRILDI

Daha fazla saldırıyı önlemek için eyalet çapındaki tüm okulların kapatılması emredilirken, Kaya köyü çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Zamfara, kuzeybatı Nijerya'daki güvenlik krizini engellemek için önlemler alan dört eyalet arasında yer alıyor. Eyalette, motosikletle seyahat eden ve ormanlarda kamp kuran silahlı grupları engellemek amacıyla bidonlarda yakıt satışı ve yakacak odunun kamyonla taşınması yasak.

Öte yandan silahlı gruplar, geçtiğimiz sene aralık ayından bu yana Nijerya'nın kuzeybatısındaki okullara veya kolejlere yapılan bir düzineden fazla saldırıda bin 100'den fazla öğrenciyi kaçırdı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)