New York'taki hastanelerin korona tablosu
ensonhaber.com

ABD'de 100 bin koronavirüs vakası ile diğer ülkeleri geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.

New York'ta ise 46 binden fazla vaka görülürken, 605 kişi hayatını kaybetti. New York'ta bir acil serviste görevli doktorun, hastanenin içinden çektiği görüntüler, içler acısı hali ortaya koydu.

"BU AYAKLARIN TAMAMI KORONA HASTASI"

Doktor Colleen Smith, New York’ta hastanenin 72 saatini paylaştığı görüntülerde, kapasitenin zorlandığını belirtti. "Bu hastanedeki hastaların tamamı, gördüğünüz tüm ayakların hepsi koronavirüs hastası" diyen Smith, "Sinir bozucu olan şey ise geç kalmış olmamız, bunun olacağını biliyorduk" ifadelerini kullandı.

New York'ta hastanelerin içler acısı hali VİDEO

New York'taki hastanelerin korona tablosu

CESETLERİ SAKLAMAK İÇİN...

Hastanedeki korkunç durumu aktaran Smith, “Her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor bugün cesetleri saklamak için bir donduruculu kamyonet getirmek zorunda kaldık” diye konuştu.

SOLUNUM CİHAZI EKSİKLİĞİ

ABD'li doktor, hastanede solunum cihazı eksikliğinden de yakınarak, "Şimdi beş tane daha solunum cihazımız var ancak insanlar ölmezse yarın ya da öbür gün yeniden solunum cihazına ihtiyacımız olacak" dedi.

"GÜYA BİRİNCİ DÜNYA ÜLKESİYİZ"

Ülkesindeki yetkililerin açıklamalarına işaret eden Colleen Smith, “Yetkililer her şeyin iyi olacağını söyleyip duruyor ama bizim açımızdan bakınca olmayacak. Hastalarımla ilgilenmek için ihtiyacım olan malzeme desteğini alamıyorum. Ve burası Amerika, güya birinci dünya ülkesiyiz.” diyerek, durumun vahametini gözler önüne serdi.

GENÇ HASTALARIN ÇOĞU SAĞLIKLI

Koronavirüse yakalanan bireylere ilişkin de bilgiler paylaşan Smith, genç hastaların çoğunun sigara içmeyen sağlıklı insanlar olduğunu belirtti. Smith, “Her geçen gün daha ağır hastalar geliyor. Bu kadar ağır hasta olacağını beklemediğimiz 30-50 yaş arası sıradan insanlar...” şeklinde konuştu.