NASA'dan Salda Gölü paylaşımı
ensonhaber.com

Mars'ın keşfinde yeni bir döneme kapı açan NASA'nın yeni nesil uzay aracı Perseverance, potansiyel geçmiş yaşamın izlerini aramak için Florida'nın Cape Canaveral kentinden Mars'a gönderildi.

NASA'dan Salda Gölü paylaşımı

BİLİM ADAMLARI SALDA'YI İNCELEDİ

NASA'nın 2.4 milyar dolarlık uzay aracı, Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonundan yerel saatle 07.50'de kalkış yaptı. Aracın önümüzdeki Şubat ayında Mars'a ulaşması bekleniyor.

Milyarlarca dolarlık poreje için ise bilim insanlarının Salda Gölü'nde incelemeler yapıtığı ortaya çıktı.

NASA'dan Salda Gölü paylaşımı

SALDA İLE JEZERO KRATERİ'NİN BENZERLİĞİ

NASA Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla, Burdur'da bulunan Salda Gölü ile Mars'taki Jezero Krateri arasında coğrafi benzerlikler olduğuna dikkat çekti ve Perseverance aya gönderilmeden önce projede görev alan bazı NASA araştırmacılarının hazırlık için Salda Gölü'ne gelip, çalışmalar yaptığını açıkladı.

Jezero Krateri üzerinde milyarlarca yıl önce büyük bir nehir ve göl olduğu bilirtilirken Perseverance, üzerindeki çeşitli ekipmanlar sayesinde buranın jeolojik şartlarına ve toprak yapısına dair incelemelerde bulunacak.

NASA'nın resmi Twitter hesabından yayınlanan mesajda "Aralarında dünyalar olsa da Türkiye'deki Salda Gölü ve Jezero Krater'i jeolojik benzerliklere sahip. Araştırmacılar, Mars yolculuğundan önce hazırlık için bölgede saha çalışması bile yaptı" ifadelerine yer verildi.

NASA'dan Salda Gölü paylaşımı