Mursi'nin oğlunun zehirli bir madde ile öldürüldüğü açıklandı
İHA

Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin 2019 yılında ölümünün ardından oğlu Abdullah Mursi de birkaç ay sonra hayatını kaybetmişti.

Devlet yetkilileri yaptığı açıklamada, Abdullah'ın kendine ait aracı kullanırken kalp krizi geçirdiği ve derhal hastaneye kaldırılmasının ardından tüm çabalara rağmen hayatını kaybettiği söylenmişti.

“ÇEVREDEKİ HASTANELERE GÖTÜRÜLMEDİ”

Muhammed Mursi’nin aile avukatları yaptığı açıklamada, Abdullah Mursi’nin kalp krizinden dolayı değil, zehirli bir maddeyle öldürüldüğünü açıkladı.

Guernica 37 Uluslararası Adalet Kurulu da, Abdullah Mursi’nin öldürüldüğüne dair bilgiler elde ettiklerini duyurdu.

Londra merkezli avukatlık ofisi Guernica 37 tarafından yapılan açıklamada, “Elde ettiğimiz bilgiye göre Abdullah Mursi zehirli bir maddenin enjekte edilmesinin ardından hayatını kaybetti. Öldükten sonra ise kendi aracı ile özellikle çevrede bulunan hastanelere değil 20 kilometre uzakta bir hastaneye götürüldü” denildi.

Mursi'nin oğlunun zehirli bir madde ile öldürüldüğü açıklandı

SORUŞTURMA AÇILMASI İSTENDİ

Guernica 37 yetkililerinden Toby Cadman, Abdullah Mursi’nin ölümüne neden olan sebeplerin sır olduğunu ve Abdullah’ın sosyal medyada, Muhammed Mursi’yi öldürmekle bazı devlet yetkililerini suçlamasının ardından ölüm korkusu ile yaşadığını açıkladı.

Mısırlı avukatlar söz konusu cinayeti bilmekle suçladıkları bazı devlet yetkililerine yönelik tarafsız soruşturma açılması için çağrıda bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)