Muhammed bin Selman, Mısır'da Sisi ile görüştü
ensonhaber.com

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Mısır'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından Kahire Uluslararası Havalimanı'nda karşılandı.

Selman-Sisi buluşması

İki isim daha sonra görüşmeye geçti. Suudi devlet haber ajansı SPA'ya göre, görüşmenin gündem maddelerinin, ikili iş birliği ve ortak çıkarları güçlendirme konularından oluştuğu belirtildi.

Kaynaklar, Selman ve Sisi'nin, Biden'ın temmuz ayında bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde Ukrayna savaşının etkisinin yanı sıra Suudi Arabistan ve Mısır'ın konumlarının uyumu da dahil çeşitli konuları ele aldıkları kaydedildi.

Muhammed bin Selman, Mısır'da Sisi ile görüştü ViDEO

7.7 milyar dolarlık 14 anlaşma

Ayrıca Suudi Veliaht Prens'in ziyareti kapsamında, iki ülke arasında 7.7 milyar dolarlık 14 anlaşmanın imzalanacağı belirtildi.

El Arabiya'nın haberine göre, anlaşmaların imzalanacağı alanlar arasında petrol, yenilenebilir enerji, yeşil hidrojen, bilgi teknolojisi, e-ticaret, sağlık, altyapı ve siber güvenlik bulunuyor.

Muhammed bin Selman, Mısır'da Sisi ile görüştü

Ticaret hacmi 14 milyar dolara ulaştı

Şu anda Kahire ile Riyad arasında 150'den fazla ikili anlaşma var. 2021'de Mısır ve Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacminin büyüklüğü 14 milyar dolara ulaştı.

6 bin 800'den fazla Suudi şirketi aracılığıyla Mısır'daki Riyad yatırımları 32 milyar doları aşarken, 800'den fazla Mısır şirketi aracılığıyla Kahire'nin Suudi Arabistan'daki yatırımları 5 milyar doları geçti.

Muhammed bin Selman, Mısır'da Sisi ile görüştü

Ürdün ve Türkiye'yi ziyaret edecek

Veliaht Prens'in Mısır ziyareti, son dört yılda ülkeye yaptığı beşinci ziyaret olarak kayıtlara geçti.

Muhammed bin Selman, Mısır'ın ardından Ürdün ve Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Muhammed bin Selman, Mısır'da Sisi ile görüştü

Suudi Arabistan ve Mısır arasında 7,7 milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Ziyaretin ardından, Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamaya yapıldı. Açıklamaya göre, Bakanlık ile Mısır Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel Otoritesi'nin işbirliğiyle çeşitli alanlarda faaliyet gösteren iki ülke şirketleri bir araya gelerek 7,7 milyar dolarlık anlaşmaya imza atıldı.