Mariupol'de bir toplu mezar daha bulundu

Ukrayna-Rusya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken trajik görüntüler gelmeye devam ediyor.

Rusya'nın kontrolünü ele geçirdiğini açıkladığı Mariupol kenti yakınlarında bir toplu mezar daha tespit edildi.

Bir toplu mezar daha bulundu

Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boychenko, Ukrayna medyasına yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Manhush ve Vynohradne köylerinde ortaya çıkarılan toplu mezarlara ek olarak, "Şimdi bir tane daha olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Boychenko, Rusya'nın saldırılarının başlangıcından bu yana yaklaşık 20 bin Mariupol sakininin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Mariupol'deki durum son derece zor olmaya devam ediyor." dedi.

Boychenko, Rus ordusunun Ukraynalı askerlerin ve sivillerin bulunduğu Azovstal çelik fabrikasını da bombaladığını aktardı.

"Toplu mezarın uzunluğu 200 metreyi aştı"

Mariupol Belediye Meclisi tarafından Telegram üzerinden yapılan paylaşımda ise Staryi Krym köyünde bulunan üçüncü toplu mezarın, eski bir mezarlığın sınırları içerisinde olduğu aktarıldı.

Açıklamada, "Mezarlar 24 Mart'ta köyün Ruslar tarafından işgal edilmesinden sonra ortaya çıktılar ve yaklaşık 60 ila 70 metre uzunluğundaydılar." denildi. Uydu görüntülerine göre 7 Nisan'a kadar mezarların bir kısmının kapatıldığı ve mezar alanının büyüdüğü belirtilerek, "24 Nisan'da yeni mezarlar kazıldığı görüldü. Toplu mezarın uzunluğu 200 metreyi aştı." ifadeleri kullanıldı.

İHA'nın haberine göre Mariupol yakınlarında geçtiğimiz hafta Manhush ve Vynohradne köylerinde toplu mezarlar olduğu tespit edilmişti.

Mariupol'de bir toplu mezar daha bulundu