Madonna'ya büyük tepki
ensonhaber.com

Popun kraliçesi Madonna, bu kez “V” dergisinin yeni sayısı için verdiği pozda, aşırı dozda ilaç nedeniyle hayatını kaybeden Hollywood yıldızı Marilyn Monroe’nun ölüm döşeğindeki halini canlandırmasıyla gündeme geldi.

Fotoğrafçı Steven Klein'e poz veren 63 yaşındaki şarkıcının, Monroe’ya benzeyen saç stili ve giyimiyle reçeteli ilaçlarla çevrili bir yatağa uzanmış olarak görünmesi tepki yarattı.

“ÖZENDİRİ ETKİSİ OLABİLİR”

Söz konusu fotoğrafların, Marilyn Monroe'nun 1962'de ölümünden 6 hafta önce Bert Stern'ün çektiği fotoğraflardan ilham alınarak oluşturulduğu belirtildi.

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, popçunun karelerini ‘bir insanın son anına saygısızlık’ olarak niteledi.

Ayrıca Madonna'nın fotoğrafları, intiharı normalleştirip, özendirebileceği de için de eleştirildi.

Madonna'ya büyük tepki

“HASTALIKLI VE ÜRKÜTÜCÜ NEDENLER”

Pop kültürü uzmanı Mike Sington da Twitter hesabında, “Madonna bazı hastalıklı ve ürkütücü nedenlerden dolayı Marilyn Monroe'nun ölüm yatağını yeniden yaratmaya karar vermiş.” açıklamasında bulundu.

Madonna'ya büyük tepki

FOTOĞRAFÇI KABUL ETMEDİ

Fotoğrafçı Steven Klein ise kendisinin ve şarkıcının, fotoğrafları tam olarak yeniden yaratmakla ilgilenmediklerini ifade ederek, bir yıldız ile kamera arasındaki bağlantıyı, bu yaratıcı iş birliğinin gizemini ve büyüsünü yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

Madonna'ya büyük tepki

AŞIRI DOZDA İLAÇ ALMIŞTI

1962'de Kaliforniya'daki evinde ölü bulunan Monroe'nun aşırı dozda yatıştırıcı ilaçlar aldığı belirlenmişti.

Madonna'ya büyük tepki

Madonna'ya büyük tepki