Macron, tecavüzle suçlanan İçişleri Bakanı'nı savundu
AA

Avrupa'da tecavüz, taciz ve yolsuzluk gibi yüz kızartıcı suçlarla şuçlanan devlet adamları, görevlerinden istifa etmekte ve davası bitene kadar devletin herhangi bir kurumunda görev alamamakta.

Ancak Fransa'da bu olayın tersine bir durum gerçekleşti. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmain tecavüz davası devam ederken göreve getirildi.

Macron, tecavüzle suçlanan İçişleri Bakanı'nı savundu

GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda TF1 ve France 2'nin canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Macron, kadına karşı şiddetle kararlı mücadele edileceğini söyledi.

"MASUMİYET KARİNESİNDEN FAYDALANIYOR"

Macron, tecavüzle suçlanan yeni İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in masumiyet karinesinden faydalandığını dile getirdi.

Darmanin'a karşı verilen tepkileri anladığını belirten Macron, kendisinin de uyguladığı politikalarla Fransızları ikna etmeyi başaramadığını kabul etti.

Macron, tecavüzle suçlanan İçişleri Bakanı'nı savundu

Gerald Darmanin

TECAVÜZ DAVASI DEVAM EDERKEN BAKAN YAPILDI

Darmanin hakkında Ocak 2018'de tecavüz suçlamasıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma, 2009'da Darmanin tarafından tecavüze uğradığını öne süren kadının Paris Savcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla açılmıştı.

Paris Savcılığı, Şubat 2018'de Darmanin'e yönelik tecavüz suçlamasıyla ilgili soruşturmada takipsizlik kararı almıştı ancak Paris Temyiz Mahkemesi, 9 Haziran'da soruşturmanın tekrar açılmasına karar vermişti.

Darmanin, geçen hafta Başbakanlık görevine getirilen Castex'in hükümetinde, İçişleri Bakanı olarak atanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)