Lufthansa, korona krizi nedeniyle filosunu küçülttü
İHA

Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs, havacılık sektörünü de olumsuz etkiliyor.

Almanya merkezli Lufthansa Hava Yolları’nın İcra Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda, yan kuruluş Germanwings şirketinin kapatılmasına karar verildiği bildirildi.

2 BİN ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Söz konusu karar, yeniden yapılanma paketinin bir parçası olarak ilan edildi. Germanwings’in kapatılmasıyla birlikte yaklaşık 2 bin çalışan işsiz kaldı.

LUFTHANSA FİLOYU KÜÇÜLTÜYOR

Koronavirüs krizinden sonra havacılık sektöründe yaşanılan talep düşüşü karşısında grubun 760 uçağından 700 uçağını yere indirerek önlem almasına rağmen krizle baş edebilmek için kapatma kararı alındığı, Lufthansa’nın yan kuruluşları olan diğer hava yolu şirketlerinde de tasarruf için önlemler alınacağı açıklandı.

Lufthansa, korona krizi nedeniyle filosunu küçülttü

HİSSELERİ YARI YARIYA DÜŞTÜ

Lufthansa’nın borsadaki hisselerin yılbaşından bu yana yarı yarıya düştüğü belirtilirken, gelir eksikliği ve işletme maliyetleri ile ücretli biletlerin geri ödenmesi nedeniyle Lufthansa’nın acilen likiditeye ihtiyacı olduğu aktarıldı.

Sendikacılar ve personel temsilcileri Lufthansa’yı korona krizini "kurumsal yeniden yapılandırma" için kullanmakla suçlamıştı. Öte yandan 1996 yılında kurulan Germanwings Hava Yolları, yıllık 1.8 milyar euro ciro elde ediyordu. Ucuz fiyatlarıyla yolcu taşıyan şirketin yıllık 16 milyon yolcu kapasitesi bulunuyordu.

Lufthansa, korona krizi nedeniyle filosunu küçülttü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)