Küba’da, koronavirüse karşı aşılama yaşı 2’ye düşürüldü
İHA

Küba’da, koronavirüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları sürüyor. Birçok ülke, aşılamada yaş sınırı düşerken Küba, yerli koronavirüs aşısı Soberana 02’nin çocuklarda da kullanılmasına onay verdi.

Koronavirüs nedeniyle ara verilen eğitim öğretim yılının yeniden başlatılmasına yönelik çalışmalar başladı.

Ülkede okula dönüş hazırlığı kapsamında aşılama yaşı 2’ye düşürüldü.

Aşılama yaşının 2’ye düşürüldüğü ilk ülke Küba oldu.

DSÖ ONAYI İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Kübalı bilim insanları, yerli Soberana 02 aşısının güvenli ve etkili olduğunu, hükümetin Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) aşının onaylanması için başvuracaklarını ifade etti.

Küba Sağlık Bakanlığı, aşılama programı ile bugüne kadar 4 milyondan fazla kişinin tamamen aşılandığını, çocuklara yönelik aşı uygulamasının ilk olarak son günlerde vaka ve can kayıpların arttığı Cienfuegos’da başlatıldığını açıkladı.

Küba’da, koronavirüse karşı aşılama yaşı 2’ye düşürüldü

YÜZDE 90 AŞILAMA HEDEFİ

Şu ana kadar kaç çocuğun aşılandığı hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi. Hükümet yetkilileri, sınırdaki kısıtlamaları kaldırarak uluslararası ulaşıma tekrar açmayı planladıklarını, kasım ayı ortasına kadar 11,2 milyonluk nüfusun yüzde 90’dan fazlasını aşılamayı umduklarını ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ KORUYORUZ”

Küba’nın Baş Epidemiyoloğu Dr. Francisco Duran Garcia yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti:

“Çocuklarda pozitif Covid-19 vakalarının artmasından dolayı ailelerin kendilerini daha fazla koruması gerekiyor, bu sebeple biz de kendi çocuklarımızı ve gençlerimizi koruyoruz.”

SAYI DAHA YÜKSEK OLABİLİR

Salgının başından bu yana ülkede 720 bin 739 kişide koronavirüs tespit edildi. 6 bin 56 kişi, virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ancak yetkililer geçtiğimiz günlerde, vaka ve can kaybı sayısının çok daha yüksek olabileceğini kabul etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)