Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti hazırlık aşamasında
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretine ilişkin Moskova'dan açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya'ya düzenleyeceği ziyarete ilişkin hazırlık yapıldığını duyurdu.

ERDOĞAN İLE PUTİN GÖRÜŞECEK

Peskov, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Federasyonu'na çalışma ziyareti hazırlanıyor." dedi.

TASS'ın haberine göre, Rus sözcü, Erdoğan ile Putin arasında gerçekleştirilecek görüşmenin gündeminin geniş kapsamlı olacağını, çok yönlü ikili ilişkilerin ele alınacağını kaydetti. "Elbette Suriye ve diğer bölgesel çatışmalar tartışılacak." diye ekledi.

Kremlin: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti hazırlık aşamasında

İDLİB'DEKİ DURUM MASADA OLACAK

Reuters, geçen hafta konuya ilişkin kaynaklara atıfta bulunarak, Erdoğan'ın Suriye'deki, özellikle İdlib bölgesindeki durumu görüşmek üzere eylül ayında Soçi'ye gideceğini aktarmıştı.

İKİNCİ PARTİ S-400 KONUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci paketinin tedarik edilmesine ilişkin soruya şu yanıtı vermişti:

ERDOĞAN: TEREDDÜDÜMÜZ YOK

"Rusya’yla ilgili, ikinci paketin alımı vesaire, bu konularda bizim herhangi bir tereddüdümüz yok. Rusya’yla bizim gerek S-400 konusu olsun, gerek savunma sanayine yönelik olsun, birçok adımımız var.

Hatta daha değişik bir alternatifi söyleyeyim. Mesela bu yangınlarda onlardan gelen Ilyushin uçaklarını kullandık. Son telefon konuşmamızda da bu konuyu görüştük. Rusya seyahatimde de bütün bunların hepsini tekrar ele alacağız."