Kraliçe II. Elizabeth 'Elizabeth Hattı'nı ziyaret etti

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Paddington İstasyonu’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

İstasyona geldi

Yapımı tamamlanan ve 24 Mayıs’ta açılışının yapılacağı ’Elizabeth Hattı’nı (Crossrail) görmek isteyen 96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, küçük oğlu Wessex Kontu Prens Edward ile istasyona geldi.

Kraliçe Elizabeth ve Prens Edward, tren istasyonunda İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ve Transport for London Komiseri Andy Byford tarafından karşılandı.

Görevliler ve vatandaşlarla sohbet etti

İstasyonda bulunan makinistlerle ve istasyon görevlileri ile tanışarak sohbet eden Kraliçe Elizabeth’e, Londra’da toplu taşıma kartı olarak kullanılan ‘Oyster Kart’ verildi ve bilet makinesindeki kullanımı gösterildi.

İHA'nın haberine göre, onuruna adı verilen Elizabet Hattı’nı resmen açtığını belirten bir plaket açan Kraliçe Elizabeth, yaklaşık 10 dakika boyunca istasyonda vakit geçirdi.

Johnson: Majestelerine minnettarız

Kraliçe’yi görmenin harika olduğunu belirten Başbakan Johnson yaptığı açıklamada, "Hepimiz inanılmaz derecede etkilendik ve duygulandık. Bugün Elizabeth Hattı’nı açmaya geldiği için Majestelerine minnettarız." ifadelerini kullandı.

Kraliçe II. Elizabeth’ten ‘Elizabeth Hattı’na sürpriz ziyaret -1

Kraliçe II. Elizabeth’ten ‘Elizabeth Hattı’na sürpriz ziyaret -2

Kraliçe II. Elizabeth’ten ‘Elizabeth Hattı’na sürpriz ziyaret -3

Kraliçe II. Elizabeth’ten ‘Elizabeth Hattı’na sürpriz ziyaret -4

Kraliçe II. Elizabeth’ten ‘Elizabeth Hattı’na sürpriz ziyaret -5