Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı
ensonhaber.com

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, son dönemlerde sağlık problemleriyle mücadele veriyor.

Salgın döneminde yakalandığı koronavirüs sürecini hafif atlatan 96 yaşındaki Elizabeth, son olarak da ülkenin yeni Başbakanı Liz Truss ile görüştü.

Görüşmenin hemen ardından devreye giren doktorlar, Kraliçe'ye Birleşik Krallık Özel Konseyi toplantısına katılmamasını önerdi.

Kraliçe gözetim altında

Bu durum, Kraliçe'nin katılmaktan vazgeçmek zorunda kaldığı son program olarak kayıtlara geçerken, Buckhingam Sarayı'ndan bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamaya göre; İngiltere Kraliçesi Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle Balmoral Kalesi'nde doktor kontrolüne alındı.

Buckhingam: Doktorlar endişelendi

Bir Saray sözcüsü, "Bu sabahki ayrıntılı değerlendirmenin ardından Kraliçe'nin doktorları, Majestelerinin sağlığı konusunda endişelendi. Tıbbi gözetim altında kalmasını önerdiler. Kraliçe rahat ve Balmoral'da kalıyor." dedi.

Galler Prensi Charles dahil Kraliçe'nin dört çocuğu, söz konusu kalede bulunuyor. Kraliyet'in diğer bazı üyeleri de Balmoral'a doğru harekete geçti.

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

İngiliz Kraliçe için yola çıkanlar

ITV Kraliyet Editörü Chris Ship, Prens Harry ve Meghan Markle'ın, Kraliçe için İskoçya'ya gideceğini duyurdu.

Kensington Sarayı; Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis'in, yeni okullarında ilk günlerini geçirdikleri için Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın Windsor'da kaldığını açıkladı. Prens William ise Balmoral'a gitmek üzere hazırlandı.

Guardian'ın haberine göre, Wessex Kontu ve Kontesi de Balmoral'a seyahat etmeye karar verdi. Prenses Anne halihazırda İskoçya'da bulunurken, York Dükü de İskoçya'ya doğru yola çıktı.

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

BBC: Çok kasvetli bir an

BBC'nin Kraliyet Muhabiri Nicholas Witchell, yaşananların "önemli bir an" olduğunu söylerken, "Sonuçta bu çok kasvetli bir an." diye ekledi.

Kraliçe'nin sağlığındaki büyük değişikliğin, geçen yıl ekim ayında Kuzey İrlanda gezisini iptal edip, bir gece hastanede kaldığında yaşandığı belirtiliyor. O zamandan beri birkaç kez hastaneye giden İngiliz Kraliçe, ayakta tedavi edildi.

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

Başbakan Truss açıklama yaptı

İngiltere Başbakanı Liz Truss, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bütün ülke, Buckingham Sarayı'ndan gelecek haberleri takip edecek. Benim ve Birleşik Krallık'taki insanların düşünceleri şu anda Majesteleri Kraliçe ve ailesiyle birlikte." dedi.

Sturgeon: Derinden endişe duyuyorum

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, "Kraliçe hakkında derinden endişe duyuyorum." ifadesini kullandı.

Sturgeon, "Majestelerinin sağlığıyla ilgili haberler hepimizi derinden endişelendiriyor. Düşüncelerim, şu anda Kraliçe ve tüm Kraliyet Ailesi'yle birlikte." diye konuştu.

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

Balmoral'da bariyerler kuruldu

Buckingham Sarayı'nın, İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in sağlığıyla ilgili endişeler üzerine yaptığı açıklama sonrası medya mensupları Balmoral Şatosu'nun dışında toplanırken, çevrede bariyerler kuruldu.

Cenazesi planlandı

Sık sık sağlık problemleri yaşayan Kraliçe'nin cenazesinin nasıl olacağı bile  geçtiğimiz dönemlerde medyaya sızdırılmıştı.

"Londra Köprüsü yıkıldı"

Medyaya sızdırılan cenaze düzenlemelerini içeren plana göre başbakan, bir memur tarafından "Londra Köprüsü yıkıldı" koduyla Kraliçe'nin ölümü hakkında bilgilendirilecek.

Halk ise resmi haber ajansı PA Media üzerinden verilecek son dakika haberiyle Kraliçe'nin öldüğünü öğrenecek.

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

Kraliçe'nin tabutu 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek

Bir diğer yandan, Kraliçe'nin tabutu, Buckingham Sarayı'ndan Westminster Sarayı'na bir geçit töreniyle götürülecek.

Burada katafalka konulacak tabut, üç gün boyunca günde 23 saat halk tarafından ziyaret edilebilecek. Önemli kişiler için biletler düzenlenecek.

Web sitesi karartılacak

Kraliyet Ailesi'nin web sitesi, Kraliçe'nin ölümünü doğrulayan kısa bir açıklamayla siyah renge çevrilecek.

İngiliz hükümetinin "gov.uk" uzantılı web siteleri ve hükümet kurumlarına ait tüm sosyal medya hesaplarında siyah bantlara (banner) yer verilecek.

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

Acil olmayan içerik paylaşılmayacak

Acil olmayan içerik yayınlanmayacak ve yeniden paylaşım (retweet) hükümetin iletişim başkanı tarafından onaylanmadıkça yapılamayacak.

Yas ilan edilecek

Devlet cenaze töreni, Kraliçe'nin ölümünden 10 gün sonra gerçekleştirilecek ve ulusal yas günü olarak ilan edilecek.

Yas günü, resmi tatil olmayacak ancak hafta içi günlere denk gelmesi durumunda çalışanlara izin verilmesi işverenlerin inisiyatifine bırakılacak.

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı

Kraliçe Elizabeth, doktor kontrolüne alındı