Koronavirüs kurallarını ihlal eden Boris Johnson'a para cezası

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Maliye Bakanı Rishi Sunak, koronavirüs salgını döneminde yürürlükle olan karantina uygulamalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Başbakanlık binasının bulunduğu Downinng Street'ten yapılan açıklamada “Başbakan ve Maliye Bakanı, bugün polisin kendilerine ceza keseceğine dair bildirisi ulaştı.” denildi.

20 ceza talebi

Londra Polisi Teşkilatı, İngiltere'de başbakanlık ve çeşitli hükümet binalarında koronavirüs kısıtlamaları sırasında düzenlenen kutlama partilerinin yasal düzenlemeleri ihlal ettiği sonucuna vararak ilk aşamada 20 ceza verilmesini talep etmişti.

Uzun süre partilerle ilgili iddiaları geriye dönük soruşturmayacaklarını bildiren Londra Polis Teşkilatı, iç soruşturma raporunda suç unsuruna rastlanması üzerine konuyu ele alacaklarını açıklamıştı.

“Partygate” olarak bilinen ve hemen her gün arka arkaya ulusal basına yansıyan skandallar Başbakan Boris Johnson'ın itibarını zedelemiş ve kabinesi üzerindeki otoritesini sarsmıştı.

Koronavirüs kurallarını ihlal eden Boris Johnson'a para cezası

Davranışlarına tepki

Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yakınlarını kaybeden, sevdiklerini uzun süre göremeyen, özel günlerini kutlayamayan ve sosyal etkinliklerden mahrum kalan kişiler, yasalara rağmen iş yerlerinde düzenledikleri yemeli-içmeli, kutlama havasındaki partileri ağır dille eleştirmiş, Johnson'ın iddialar karşısındaki söz ve davranışları ise kamuoyundaki tepkiyi arttırmıştı.

17 partiden 8’i soruşturuluyor

Londra polisinin açtığı soruşturmanın, koronavirüs kurallarını getiren yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle gündeme gelen 17 partiden 8’ini kapsadığı düşünüyor.

Koronavirüs kurallarını ihlal eden Boris Johnson'a para cezası