Kiryakos Miçotakis'ten Mısır'a ziyaret
ensonhaber.com

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, resmi ziyaret kapsamında Mısır'a gitti.

Miçotakis, Kahire ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi, gündemde Atina-Kahire ilişkilerinin yanı sıra Türkiye ve Kıbrıs da vardı.

"DERİN DOSTLUK İLİŞKİLERİMİZ VAR"

İki isim kameraların karşısına geçerken; Sisi, Yunanistan ile Mısır arasında derin dostluk bağlarının olduğunu belirtti.

Sisi, "Yunanistan, Kıbrıs (Rum kesimi) ve Mısır arasındaki üçlü mekanizmanın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladım. Miçotakis ve ben, ekonomiden turizm iş birliğine kadar ilişkimizin birçok yönünü inceledik." dedi.

Kiryakos Miçotakis'ten Mısır'a ziyaret

"YENİ MACERA YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Yunan basınına göre, Miçotakis, "Ortak hedeflerimiz, bölgemizde yeni maceralar yaşamamaktır. Tipik bir örnek, aramızdaki deniz bölgelerinin kısmi sınırlarının çizilmesidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Miçotakis ile Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında bir araya gelmişti.

"ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEM HAKKINDA BİLGİLENDİRDİM"

"Sisi'ye Erdoğan ile görüşmem hakkında bilgi verdim" diyen Yunan başbakan, "Ekonomi ve iklim değişikliği gibi konularda Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin derinleştirilmesine yönelik beklentiler, Münhasır Ekonomik Bölge'nin (MEB) sınırlandırılması sorunu gibi farklılıklarımızdan kaynaklanan gerilimi azaltabilir." dedi.

Kiryakos Miçotakis, Ankara ile ciddi meselelerde hala taban tabana zıt görüşlerin bulunduğunu, ancak ticaret, çevre koruma ve turizm gibi bazı alanlarda karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin mümkün olduğunu vurguladı.

Kiryakos Miçotakis'ten Mısır'a ziyaret

"KIBRIS'TA İKİ DEVLET MODELİ ÇÖZÜM DEĞİL"

Miçotakis, son dönemdeki gerilimi azaltma ve göreceli sakinliği sürdürme ihtiyacına da dikkat çekti.

Öte yandan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, adada tek gerçekçi çözümün "iki devlet" temelinde gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise Kıbrıslı Türklerin iki devletli çözüm önerisinin müzakere temeli olamayacağını savundu.

Kiryakos Miçotakis'ten Mısır'a ziyaret

Kiryakos Miçotakis'ten Mısır'a ziyaret