Kiryakos Miçotakis: Bizim daha fazla müttefikimiz var
ensonhaber.com

Atina yönetimi, gerilim peşinde koşmayı sürdürüyor.

Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk savaş uçaklarını taciz eden Yunan tarafı, uluslararası alanda kendini haklı çıkarma çabasında.

"Onlarca iş birliği anlaşması imzaladık"

Atina'dan tansiyonu yükseltici açıklamalara bir yenisi eklendi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'yi üstü kapalı tehdit etmeye çalıştı.

Uluslararası Ticaret Fuarı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Miçotakis, "Ülkemiz, onlarca iş birliği anlaşması imzaladı. Bizim daha fazla müttefiki var." dedi.

"En önemlileri Fransa ve ABD"

"Ege'nin diğer tarafından tehditlerle karşılaştıkarını" savunan Miçotakis, Batı ve Afrika'dan Asya ve Arap dünyasına kadar birçok ülkeyle müttefik bağlarına sahip olduklarını söyledi.

Açıklamasında Miçotakis, "Bunların arasında elbette daha önemlileri stratejik savunma anlaşmaları yaptığımız Fransa ve ABD." ifadesini kullandı.

Miçotakis: Diplomatik kalkanımız, caydırıcılık mızrağıyla hareket ediyor

Yunan Başbakan, daha önceki açıklamasında, "Söz verdik ve gururlu bir vatanımız var. Ülkemiz, İyon Denizi'nde karasularını 12 mile genişlettiği için şimdi daha da büyük." demişti.

Kathimeri'nin haberine göre, Kiryakos Miçotakis, "Diplomatik kalkanımız, aynı zamanda ulusal caydırıcılık mızrağıyla da birlikte hareket ediyor." diye konuşmuştu.

Kiryakos Miçotakis: Bizim daha fazla müttefikimiz var

Yunan Silahlı Kuvvetleri üzerinden mesaj vermeye çalıştı

Öte yandan Ankara'ya yönelik tehditkar ifadelerini sürdüren Miçotakis, "Türkiye, Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin hazırlık seviyesini biliyor mu? Türkiye'nin bunu çok iyi bildiğine inanıyorum. (Erdoğan) Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'nin yeterliliğini ve hazırlık düzeylerini biliyor." şeklinde konuştu.

Miçotakis, iki ülke arasındaki gerilime ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Erdoğan ile her zaman görüşmeye açığım"

"Türk Cumhurbaşkanı'nın son açıklamalarını 'kabul edilemez' buluyorum. Yunanistan'ı saldırgan olarak sunan Türkiye'ye net cevaplar vereceğiz. Bu konuları ön plana çıkaracağız ve Türkiye ile her zaman açık iletişim kanalları arayacağız.

Sayın Erdoğan ile her zaman görüşmeye açığım. Tekrar görüşeceğimizi tahmin ediyorum, önümüzdeki aylarda fırsatlar olacak."

Kiryakos Miçotakis: Bizim daha fazla müttefikimiz var

Yunan unsurlarının gerilimi tırmandıran hamleleri

Yunanistan Sahil Güvenlik unsunları son olarak, Bozcaada açıklarında uluslararası sularda seyreden Ro-Ro gemisine taciz ateşi açtı.

Düzensiz göçmenlerin botlarına müdahalede bulunarak onları geri iten Yunan güçleri, Türk F-16'larına da S-300 ile kilidi atmıştı.