Kanada, yabancı kısıtlamasını 31 Ekim’e kadar uzattı
AA

Kanada, koronavirüs salgını nedeniyle ABD dışındaki ülkelerin vatandaşlarına uygulanan kısıtlama süresini uzatma kararı aldı.

Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Bill Blair, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD dışındaki bir ülkeden Kanada’ya yapılacak uluslararası seyahatler için daha önce açıklanan kısıtlamaların 31 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Yenilenen karar, Kanada vatandaşı ve Kanada’da sürekli oturma izni olmayanlarla istisnai durum kapsamına girmeyenleri içeriyor.

14 GÜN KARANTİNA ŞARTI

Karar gereğince, Kanada’ya girişine izin verilenlerin 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları gerekiyor. Bu durumda olanların, Kanada’da karantinada kalacakları uygun bir ev ortamı ile ilaç ve diğer sağlık hizmetlerine erişim konusunda resmi makamlara belgeli bildirimde bulunmaları şart koşuluyor.

Ülkede kısıtlama hükümlerine uymayanlar için de cezai uygulamalar bulunuyor.

KISITLAMALARDAN MUAF TUTULANLAR

Kanada, yakın zaman önce de ABD ile olan sınır geçişlerinde zorunlu olmayan seyahat yasaklarını, 21 Ekim’e kadar uzattığını açıklamıştı. Kanada-ABD sınır kısıtlamalarından, kamyon sürücüleri ve sağlık çalışanları gibi temel işçiler muaf tutuluyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)