Japonya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı
AA

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenledi.

Japonya'da yaşayan Türk toplumunun temsilcileri, büyükelçilik çalışanları ve davetlilerin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hazırladığı "Türkiye Geçilmez" videosunun izlendiği programda Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen konuştu.

"DEVLETİNİ KORUMAK İÇİN HAYATLARINI VERMEYE HAZIRLAR"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe teşebbüsünün 5'inci yılında şehitleri rahmetle, gazileri minnetle anan Güngen, "Devletimize yönelik bu tehdidin bertaraf edilmesinde en büyük pay şüphesiz kendi iradesi üzerinde bir güç tanımadığını, devletini ve demokratik kazanımlarını korumak için hayatını vermeye hazır olduğunu ortaya koyan Türk halkına aittir." dedi.

Japonya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR"

Son 5 yılda Türkiye'nin temel önceliklerinden birini yurt dışında FETÖ'yle mücadelenin oluşturduğunu belirten Güngen, "FETÖ'nün Japonya dahil yurt dışındaki yapılanmasıyla mücadele daha da önem kazanmıştır." diye konuştu.

"SAPKIN BİR KÜLT GİBİ..."

Japonya'daki kuruluşlarıyla FETÖ'nün, Türkiye'nin kurumlarının imajına zarar verme ve Japon makamlarınca muhatap alınma gayreti içinde olduğunu söyleyen Güngen, "Japon makamlarıyla tüm temaslarımızda FETÖ'nün eğitim ve hayır işleriyle uğraşan toplumsal bir hareket kisvesi altında çalıştığını, siyasi ve ekonomik emelleri olan bir suç örgütü, sapkın bir kült grup, amaçları için masum sivilleri hedef alabilen bir terör örgütü olduğunu, faaliyet gösterdiği ülkeler için de bir risk teşkil ettiğini vurgulamaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Japonya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)