İtalyan kadın beyin ameliyatı sırasında dolma yaptı
AA

İtalya'nın Ancona kentindeki Riuniti Hastanesi'nde uyutmadan yapılan beyin ameliyatı esnasında hasta, zeytin içlerini doldurdu.

Beyin cerrahı Roberto Trignani, 11 tıbbi personelin yer aldığı, iki buçuk saat süren operasyonun çok iyi geçtiğini belirtti.

90 ZEYTİN DOLDURDU

Hastasının ameliyat masasında bir saat içinde 90 zeytin doldurduğunu ifade eden Trignani, "Bu, beyin fonksiyonları üzerinde çalışırken hastayı izlememizi ve hareketlerimizi kontrol etmemizi sağlayan bir yöntem." dedi.

İtalyan kadın beyin ameliyatı sırasında dolma yaptı ViDEO

AMELİYAT SIRASINDA UYGULANABİLİYOR

Beynin görme, hareket veya konuşmadan sorumlu bölgelerini etkileyen tümörler gibi bazı nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmek için başvurulan, hasta uyanıkken yapılan beyin tümörü ameliyatı esnasında hastaya sorular sorulabiliyor.

İtalyan kadın beyin ameliyatı sırasında dolma yaptı

MARCHE BÖLGESİNE ÖZGÜ YEMEK

İtalya'nın Marche bölgesine özgü, geleneksel adı "olive ascolane" olan zeytin dolması, içi terbiyeli etle doldurulmuş çekirdeksiz yeşil zeytinlerin un, yumurta ve ekmek kırıntılarına bulanarak kızartılmasıyla hazırlanıyor.

İtalyan kadın beyin ameliyatı sırasında dolma yaptı

DAHA ÖNCE KEMAN ÇALAN HASTA ÇIKMIŞTI

İngiltere'de bir müzisyen, şubat ayında beyin tümörü ameliyatı sırasında keman çalmıştı. Önce beynin haritasını çıkaran doktorlar, ameliyatın ortasında uyandırdıkları müzisyen kadından hassas el hareketleri ve koordinasyonu kontrol eden kısımlarının hasar görmediğinden emin olmak için keman çalmasını istemişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)