İtalya'da korona nedeniyle 174 kişi daha öldü
AA

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'da son günlerin en düşük ölüm sayısı kayıtlara geçti.

Ülkede iki aydan fazla süren korona salgınına ilişkin son bilgiler, Sivil Savunma kurumundan yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu.

80 BİNDEN FAZLA İNSAN İYİLEŞTİ

Buna göre, ülkedeki aktif koronavirüs vaka sayısı 100 bin 179'a geriledi. Ülkede bugüne kadar virüs bulaşanların toplam sayısı ise 210 bin 717 oldu. İyileşenlerin sayısı ise bugün 1740 artarak 81 bin 654'e çıktı.

14 MART'TAN BU YANA EN DÜŞÜK SAYI

Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 174 kişi artarak toplamda 28 bin 884'e yükseldiği belirtildi. Bu rakam, 14 Mart’tan bu yana kaydedilen en düşük günlük ölü sayısı oldu.

Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüş bugün de sürdü. Dün 1539 olan sayının bugün 1501'e gerilediği kaydedildi.

Ülke genelinde bugüne kadar, 2 milyon 153 bin 772 test yapıldığı bildirildi.

Bu arada, İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, ülkenin kuzeyindeki Parma kentindeki Maggiore Hastanesi’nde korona hastaları için ayrılan bölüm hasta yoğunluğunun düşmesiyle kapatıldı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde hastanedeki doktor ve hemşirelerinin bölümün kapatılmasını kutladıkları görüldü.

İtalya'da korona nedeniyle 174 kişi daha öldü

İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLİYOR

Avrupa'da salgından ilk ve en çok etkilenen yer olan İtalya, yarından itibaren koronavirüs acil durumunda yeni bir evreye giriyor.

Başbakan Giuseppe Conte’nin “Virüsle birlikte yaşanılacak dönem: 2. Aşama” olarak tanımladığı ve yarın başlayacak dönemle inşaat, imalat ve toptan ticaret sektörlerindeki 4,4 milyon kişinin işbaşı yapması bekleniyor.

Halihazırda zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmanın yasak olduğu ülkede yarın itibariyle bu kısıtlama da bir nebze gevşetilecek. Buna göre, insanların evlerinden uzakta, park ve bahçelerde spor yapması ile aile yakınlarını sosyal mesafe şartları çerçevesinde ziyaret etmesine izin verilecek.

Toplu taşıma ve kapalı alanlarda maske takmanın zorunlu olacağı ülkede, büyük kentlerdeki metro ve belediye otobüsleri de virüs yayılma riskine karşın yarı kapasiteyle hizmet verecek.

Hükümetin 26 Nisan'da çıkardığı kararnameye göre, müzeler, kütüphaneler 18 Mayıs'tan, restoran, kafe ve kuaför salonları ise 1 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Başbakan Conte, önlemleri gevşeteceğini duyurduğu açıklaması sırasında, virüsle birlikte yaşanılacak bu dönemde yayılmanın artması durumunda eski sıkı tedbirleri geri getirebilecekleri uyarısında da bulunmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)