İtalya’da canlı yayında kadın muhabire taciz
İHA

İtalya'da gündem, canlı yayın sırasında fiziksel ve sözlü tacize uğrayan kadın muhabir...

Ülkeyi ayağa kaldıran olay, geçtiğimiz cumartesi günü Empoli kentinde Empoli-Fiorentina maçının oynandığı Carlo Castellani Stadyumu'nda meydana geldi.

CANLI YAYINDA TACİZE UĞRADI

Canlı yayın yapan Toscan TV muhabiri Greta Beccaglia, maç çıkışı sırasında bir taraftarın fiziksel olarak tacizinin ardından başka bir taraftarın ise mikrofonu alması ile sözlü tacizine uğradı. Taraftar daha sonra kameraya el hareketi yaparak olay yerinden ayrıldı.

İtalya’da canlı yayında kadın muhabire taciz VİDEO

KADIN MUHABİR ŞİKAYETÇİ OLDU

Beccaglia, olayın ardından bugün tacizci hakkında şikayetçi oldu. Floransa polisi, 45 yaşındaki tacizci Empoli taraftarını görüntülerden tespit ederek gözaltına aldı.

Ancona şehrinde ikamet ettiği belirlenen ancak adı açıklanmayan taraftar cinsel tacizle suçlanıyor.

İtalya’da canlı yayında kadın muhabire taciz

ÇOK ÜZGÜN VE ŞAŞKIN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Greta Beccaglia, basına verdiği demeçte olay nedeniyle çok üzgün ve şaşkın olduğunu ifade ederek, en çok çevredeki insanların tepkisizliğinden etkilendiğini dile getirdi.

İtalya’da canlı yayında kadın muhabire taciz

İTALYA SPOR BAKANI TACİZİ KINADI

İtalya Spor Bakanı Yardımcısı Valentina Vezzali yaptığı açıklamada, gazeteci Beccaglia ile hem bir kadın hem de temsil ettiği kurum olarak dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, tacize sessiz kalan diğer taraftarlara tepki gösterdi.

Toskana Basın Derneği ve Toskana Spor Gazetecileri Grubu Ussi tarafından yapılan açıklamalarda ise, kadın gazeteciye yapılan taciz kınanarak, dava açılması halinde duruşmaya müşteki olarak katılma kararı alındığı duyuruldu.

Canlı yayın sırasında stüdyodaki sunucu Giorgio Micheletti’nin Beccaglia’ya tacize uğradığı anlarda sinirlenmemesini ve üzülmemesini söylemesi ise sosyal medya kullanıcıları tarafından sert bir dille eleştirildi.

İtalya’da canlı yayında kadın muhabire taciz

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)