İsveç’te koronavirüs kısıtlamaları tamamen kalktı
İHA

Koronavirüse karşı aşılama kampanyalarına hız kesmeden devam eden İsveç hükümeti, Norveç ve Danimarka'nın ardından ülkedeki korona önlemlerini tamamen yürürlükten kaldırdı.

Önlemlerin kaldırılmasıyla İsveç'te bugünden itibaren kafe, restoran ve jimnastik salonları tam kapasiteyle çalışmaya başladı.

NEGATİF TESTE BİLE İHTİYAÇ DUYULMUYOR

Yeni kararın ardından ülkede toplu etkinliklerde kişi ve mesafe sınırlamaları da kaldırılarak, büyük çaplı konserler, spor karşılaşmaları ve diğer etkinliklerin önü açıldı.

Ayrıca etkinliklere giriş için koronavirüse karşı aşılanmış olma veya negatif test sonucu sunmanın da gerekli olmadığı ifade edildi.

İsveç’te koronavirüs kısıtlamaları tamamen kalktı

AŞISIZLARA UYARI

İsveç hükümeti, aşılanmayan vatandaşların yakın çevresi dışındaki kişilerle mesafeli durması ve risk grubundaki veya 70 yaş üstü kişilerle yakın temastan kaçınması yönünde çağrıda bulundu.

İsveç Halk Sağlığı Genel Direktörü Johan Carlson, karara ilişkin yaptığı açıklamada, bu yönergelerin aşılanmamış kişilerin tiyatro, konser ve spor etkinlikleri gibi büyük etkinliklere katılmaktan kaçınması gerektiği anlamına geldiğini belirtti.

İsveç’te koronavirüs kısıtlamaları tamamen kalktı

“BÜTÜN SİLAHLARI TAM BIRAKMIŞ DEĞİLİZ”

İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nda Epidemiyolog Anders Tegnell ise yaptığı açıklamada, elde edilen verilere göre İsveç'in koronavirüs salgınında doğru yönde ilerlediğini belirterek, aşılanmamış vatandaşlara çağrıda bulundu.

Tegnell, “Bütün silahları tam bırakmış değiliz. Duruyorlar, her an geri uygulanabilirler. Elimizdeki tüm işaretler İsveç'in doğru yönde gittiğini gösteriyor. Bu nedenle sahip olduğumuz planlamaya devam edeceğiz. Kendimizi güvende hissetmemiz için aşı olmamız gerekiyor. Eğer aşı olmadıysanız bunun tam zamanı.” ifadelerini kullandı.

İsveç’te koronavirüs kısıtlamaları tamamen kalktı

İsveç’te koronavirüs kısıtlamaları tamamen kalktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)