İsrail saldırısında evleri yıkılan 7 kişilik aileden baba ile kızı kurtuldu
AA

İsrail'in, Ramazan ayında özellikle Kudüs'te Filistinlilere yönelik pvorokasyonları sonrası Gazze'den misilleme olarak atılan füzeleri gerekçe göstererek 10 Mayıs'ta başlattığı ve 11 gün süren saldırılarında, Gazze'de 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere en az 254 Filistinli hayatını kaybetti.

AİLELER DARMADAĞIN OLDU

Saldırılar, Gazze'de masum çocukları annelerinden, babalarından, kardeşlerinden ayırdı; aileleri darmadağın etti.

İsrail saldırılarından geriye gözü yaşlı anneler, babalar, yetim ve öksüz çocuklar ile Gazze'nin birçok bölgesinde göze çarpan enkazlar kaldı.

İsrail saldırısında evleri yıkılan 7 kişilik aileden baba ile kızı kurtuldu

BAYRAMDA EVLER HEDEF ALINDI

Gazze'nin kuzeyinde Ebu Hatab ailesinin yaşadığı ev, Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü olan 15 Mayıs'ta İsrail saldırısının hedefi oldu.

Saldırıda anne Yasemin Hassan (30), oğulları Yusuf (11), Bilal (9) ve Yamin (6) ile kızları Meryem (8) yaşamını yitirdi.

Aynı saldırı, kardeşinin evine bayramlaşmaya gelen Hadidi ailesinden anne Maha ile oğulları Suheyb (14), Yahya (11), Abdurrahman (8) ve Usame'yi (6) de hayattan kopardı.

Bombardımanın hedefindeki evin enkazından Hadidi ailesinin 5 aylık oğlu Ömer ile Ebu Hatab ailesinin 4 yaşındaki kızı Maria yaralı kurtarıldı.

İsrail saldırısında evleri yıkılan 7 kişilik aileden baba ile kızı kurtuldu

7 KİŞİLİK AİLEDEN GERİYE BABA İLE KIZI KALDI

Gazze'nin birçok bölgesinde olduğu gibi İsrail saldırısı, Ebu Hatab ailesinin de hayatını altüst etti.

Şimdi 7 kişilik aileden geriye kalan baba Alaa ve kızı Maria, birbirlerine kenetlenerek hayata tutunmaya çalışıyor.

Babasıyla birlikte evlerinden geriye kalan enkazın bulunduğu alana gelen Maria'nın yüzündeki hüzün yürekleri dağladı.

Daha hayatının başında babasıyla tek başına kalan Maria'nın yaşadıkları, İsrail'in Gazze'deki Filistinlere yaşattığı acıların özeti gibi.

Ebu Hatab ailesinin geçmişi, anıları, mutlu günleri, adeta İsrail saldırısıyla yerle bir olan evin enkazına gömüldü.

Saldırıdan geriye acılı bir baba ve küçük yüreğiyle yaşananları anlamlandırmaya çalışan 4 yaşında bir kız çocuğu kaldı.

Baba Alaa, 2 kız kardeşiyle çocukluktan bu yana yetim ve öksüz büyüdüklerini, birbirlerinden başka kimselerinin olmadığını belirtti.

İsrail saldırısında evleri yıkılan 7 kişilik aileden baba ile kızı kurtuldu

EKMEK İÇİN DIŞARI ÇIKTIĞI SIRADA EVİNE BOMBA DÜŞTÜ

Saldırının olduğu akşam ablası Maha'nın 5 oğluyla bayramlaşmak için evlerine geldiğini anlatan Alaa, bombalamanın, ekmek almak için dışarı çıktığı sırada yaşandığını söyledi.

Ekmek aldığı sırada Gazze'nin birçok bölgesinde hissedilen büyük bir patlama duyduğunu aktaran Alaa, "Patlama sesi yakınlardan geldi ve dumanlar yükselmeye başladı. Saldırının yapıldığı yere doğru koştuk ve baktık ki vurulan ev benimkiydi. Evimiz, eşimin ve çocuklarımın, kız kardeşimin ve onun çocuklarının başlarına yıkılmıştı. Büyük bir musibetti benim için, sinir krizleri geçirdim. Dayanamadım ve bayıldım. Gözlerimi açtığımda hastanedeydim." dedi.

Alaa, saldırının hiçbir uyarı atışı yapılmadan gerçekleştirildiğini ve önceden kendilerini telefonla uyaran kimsenin de olmadığını ifade etti.

Kendi ve kız kardeşinin ailesini hedef alan saldırının insanlığa karşı işlenmiş bir katliam olduğunu vurgulayan Alaa, "Doğrudan evi 6 füzeyle vurmuşlar ve evi başlarına yıkmışlardı. Hiçbir şekilde kurtulma imkanları olmamış ne şarapnel parçalarından ne de beton ve demir yığınından kurtulabilmişlerdi. Cesetleri enkaz altından paramparça olmuş şekilde çıkarıldı, birçoğunun cesetleri eksik uzuvlarıyla çıkarılabildi. Hala enkaz altından uzuvları çıkıyor." diye konuştu.

"BU KATLİAMI YAPANLAR İNSAN OLAMAZ"

8'i çocuk, 2'si kadın 10 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının neden yapıldığını hala anlayamadığını dile getiren Alaa, şöyle devam etti:

"Kafam bu korkunç katliamı almıyor. Bunu hiçbir insan yapmaz. Gerçekten bu katliamı yapanlar insan olamaz, bunların tarihte olmaları kabul edilemez, aslında varlıkları da kabul edilmemeli. Neden evi başlarına yıktı? Evde kadınlar ve çocuklar vardı. Bilmiyorum Yahudilere ne yapmışlardı? Herhalde Maria'yı arıyorlardı onun için evi vurdular. Belki de Yusuf'u, ya da Meryem'i, Bilal'i, Suheyb'i, Abdurrahman'ı, Usame'yi, Yahya'yı istiyorlardı. Belki de Yahudiler kız kardeşim Maha'yı ya da eşim Yasemin'i arıyordu. Bunlar Yahudilere roket mi attı? Onlara ateş mi etti, ne yapmışlardı onlara? Herhalde bu masum sivilleri arıyorlardı da onun için evi vurdular."

"HAYATIMIZI YIKTILAR"

Saldırının eşini ve çocuklarını kendisinden kopardığını, hayatlarını yıktığını dile getiren Alaa, "Bu evde eşim, çocuklarım vardı. Burada biz vardık. Şimdi hayatımızı yıktılar, tüm sahip olduklarımı yok ettiler... Benim ve çocuklarımın başını soktuğu yuvamız yok edildi. Maria hariç hepsi yok edildi. Hayatımın bir parçası olan sığınağım, dayanağım, dertlerimi anlattığım, şikayetlerimi ulaştırdığım sevgili eşim benden alındı. Allah ona rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Oğlu Yusuf'un evin hemen her işine koşturduğunu ve yaşına rağmen kocaman bir erkek gibi davrandığını anlatan Filistinli baba, "Oğlum Yusuf alındı benden. Hayallerimiz söndürüldü. Hayatım çalındı, hiçbir şeyim yok şimdi." diye konuştu.

"KIZIM BAZEN 'ANNEM NEREDE' DİYE SORUYOR"

Küçük kızı Maria'nın saldırı anında odasında uyduğunu ve patlamanın şiddetiyle evlerinin camından yandaki binanın merdivenlerine savrulduğunu aktaran acılı baba, "Çığlıklar içinde merdivenlerde bulmuşlar. Başından kanlar akıyormuş, annesini çağırıyormuş. Şoke olmuş bir durumda kan ve toprak içinde kalmış çocuğum." dedi.

Maria'nın patlamanın ortasında kaldığını ve çok büyük bir acı yaşadığını dile getiren Alaa, "O korkunç patlama sesleri, enkaz, yıkım, korku, kapkara toz, duman, kızıl alevler, füzelerden çıkan o yakıcı ateş, tüm bunlar onun hafızasına kazındı. Maria işgalin katliamını yaşayan şahidi olacak. Kardeşlerinin, annesinin ve ailesinin hafızası olarak yaşayacak. Allah onu işgal devletinin zulmünden ve katliamından kurtardı." ifadelerini kullandı.

Maria'nın saldırıdan sonra pek kimseyle konuşmadığını ve çok ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunu kaydeden Alaa, "Maria bazen 'annem nerede' diye soruyor, 'cennete gitti' diyorum. Meryem (ablası) nerede, cennette. Yusuf nerede, cennette, kardeşlerim nerede, cennette. Halam Maha nerede cennette. Maria'ya 'peki sen cennete gider misin?' diye sorduğumuzda, korkuyor, 'hayır' diyor. Hadi eve gidelim dediğimde, 'evimiz vuruldu' diyor. 'Neden böyle oldu baba' diye soruyor. Ben de bunlar zalimler, bizi sevmiyorlar diyorum. Çocuk az çok anlıyor elbette." şeklinde konuştu.

"YİNE DE ŞÜKREDİYORUM"

Evlerinin yıkılması nedeniyle sokakta kaldığını ve gidecek hiçbir yerinin olmadığını kaydeden Alaa, bazen arkadaşlarında bazen de komşularında kaldığını aktardı.

Kızı Maria'yı ise anneannesinin evine bıraktığını kaydeden Filistinli baba, yine de haline şükrettiğini söyledi.

İSRAİL ZULMÜ NEDENİYLE AŞKELON'DAN GÖÇ ETTİ

İsrail zulmü nedeniyle Askalan (Aşkelon) kentindeki evlerini terk ederek Gazze'ye yerleşmek zorunda kalan Filistinli bir mülteci ailenin çocuğu olduğunu anlatan Alaa, "Benim ve çocuklarımın hayali güven ve huzur içinde bir hayat yaşamaktı. Temennileri bu topraklarda barış ve güven içinde yaşamaktı. Ben mülteci bir ailenin çocuğuyum. Topraklarına, memleketlerine (Askalan – Aşkelon) dönmek istiyorlardı." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)