AA

İsrail ordusu, Refah'a saldırıların çapını genişletmeye hazırlanıyor.

Tel Aviv'deki Güvenlik Kabinesi, yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı kentteki kara saldırılarının alanının genişletilmesine onay verdi.

İsrail'in "Walla" internet sitesinde yer alan ve konuya ilişkin bilgi sahibi 3 kaynağa dayandırılan habere göre, İsrail Güvenlik Kabinesi dün gece Refah’taki kara saldırılarını genişletme kararı aldı.

"Kırmızı çizgi aşılacak"

Haberde kaynaklardan birinin, Refah’daki saldırıları genişletme kararının, ABD Başkanı Joe Biden’ın “kırmızı çizgisinin aşılması” olarak yorumlanabilecek eylemleri içerdiği değerlendirmesine yer verildi.

Hamas'la görüşmeyi engelleme girişimi

Haberde ayrıca, Güvenlik Kabinesi'nin Hamas ile esir takası görüşmelerine dair “çabalara devam edilmesi” konusunda talimat verdiği ancak İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve aşırı sağcı fikirleriyle bilinen Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in bu karara karşı oy kullandığı belirtildi.

Refah'a kara saldırısı

İsrail ordusu, 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlatmış, Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında kontrolü ele geçirmişti.

İsrail ordusunun işgal ettiği bölge, Gazze'ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin yurt dışına seyahat etmek için kullandığı tek geçiş noktası Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nı da içeriyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)