İspanya'da son 24 saatte 812 kişi hayatını kaybetti
AA

Tüm dünyada koronavirüsle mücadele devam ederken, can kaybının her geçen gün daha da artış gösterdiği İspanya'da ölümler durdurulamıyor...

Ülkede, yaşamını yitirenlerin sayısında 838 ile dün görülen en yüksek artış, bugün açıklanan 812 ölüyle az da olsa düştü.

CAN KAYBI 7 BİN 340 OLDU

İtalya'nın ardından en fazla ölümün kaydedildiği dünyadaki ikinci ülke olan İspanya'da ölü sayısı, bugün itibarıyla 7 bin 340'a ulaştı.

BİR GÜNDE 812 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Böylelikle son 24 saatte 812 kişi daha virüs yüzünden hayatını kaybetti. Vaka sayısı ise bir günde 6 bin 398 artarak, 85 bin 195'e yükseldi.

İspanya'da koronavirüs hastaları yerlerde yatırıldı

EK ÖNLEMLER ALINMAYA BAŞLANDI

Salgınla mücadele kapsamında 14 Mart'tan bu yana olağanüstü halin uygulandığı İspanya'da sol koalisyon hükümeti, dün yaptığı acil Bakanlar Kurulu toplantısında ek önlemler açıkladı.

İspanya'da son 24 saatte 812 kişi hayatını kaybetti

ÜLKE, EKONOMİDE İKİ HAFTALIĞINA KONTAK KAPATIYOR

Hükümet, 31 Mart Salı gününden geçerli olmak üzere ülke genelinde "zaruri olmayan tüm ekonomik faaliyetlerin iki haftalığına durdurulması" kararını aldı.

İspanya tarihinde ilk defa böyle bir karar alınırken ülke basınındaki haberlerde, tüm ekonomik faaliyetlerin durdurulmasının maliyetinin aylık 49 milyar euro olacağı ve 240 bin şirketin geleceğini riske atacağı iddia edildi.

İspanya'da son 24 saatte 812 kişi hayatını kaybetti

DEFİN SIRASINDA EN FAZLA 3 KİŞİ BULUNABİLECEK

Yeni önlemler kapsamında, ülke genelinde cenaze törenleri yasaklanarak defin sırasında en fazla üç kişinin bulunmasına izin verileceği bildirildi.

Ayrıca ülkede salgınla ilgili mücadeleyi yürüten Sağlık Bakanlığı'ndaki Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi'nin Genel Direktörü Fernando Simon'un da testinin pozitif çıktığı bildirildi.

İspanya'da son 24 saatte 812 kişi hayatını kaybetti

FERNANDO SİMON KARANTİNAYA ALINDI

İspanya'da virüsle ilgili verileri ve gelişmeleri günlük basın toplantılarıyla kamuoyuna duyuran Simon, bugünkü basın toplantısına katılmayıp karantinaya alındı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)