İspanya'da sağlıkta özelleştirmeye tepki
AA

İspanya'nın başkenti Madrid'de sağlık çalışanları, sağlıkta özelleştirme girişimlerini protesto etti.

Puerta del Sol Meydanı'nda toplanan bir grup sağlık çalışanı, "Sağlık Büyük Sirki" başlığı altında, tiyatro oyununa benzer bir gösteri organize etti.

"DEVLET HASTANELERİ KÖTÜ DURUMDA"

Bir hastane açılışının canlandırıldığı ve bir grup yaşlının hastaymış gibi konu mankeni olarak kullanıldığı gösteride geçen diyaloglarda, devlet hastanelerinin kötü durumda olduğu ve sağlıkta özelleştirmenin çözüm olmadığı savunuldu.

"HASTANELER KADERİNE TEK EDİLİYOR"

Eyleme katılan ve soyadını açıklamak istemeyen hemşire Dora, "Madrid'de kamu sağlık hizmetleri tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Devlet hastaneleri kaderine terk edilip, özelleştiriliyor." dedi.

İspanya'da sağlıkta özelleştirmeye tepki

"KOŞULLAR İYİLEŞTİRİLMELİ"

Devlet hastanelerinin özelleştirilmesi sorununun geçmişinin olduğunu ancak koronavirüs ile birlikte sağlık sektöründe yaşanan krizin çok daha belirginleştiğini dile getiren İspanyol hemşire, "Devlet hastanelerine yeterli yatırımın yapılmasını, özelleştirilmenin durdurulmasını, sağlık çalışanlarının kaliteli hizmet vermesi için çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Salgının en yoğun görüldüğü kentlerden biri olan Madrid'de, sağ görüşlü siyasi partilerin koalisyonundan oluşan özerk yönetim hükümeti, aralık ayı başında koronavirüs hastalarının kullanımı amacıyla yaptırdığı bir hastaneyi açmıştı.

İspanya'da sağlıkta özelleştirmeye tepki

Başlangıçta 50 milyon euro olan maliyeti daha sonra 100 milyon euroya kadar çıkan hastane; eleştiriler, şüpheler, ekstra maliyetler ve gecikmeyle açılmış, çok sayıda sağlık çalışanı yeni hastanede görev almayı kabul etmemişti.

Madrid'de şimdiye kadar koronavirüsten 11 bin 700 kişi hayatını kaybederken, 400 bine yakın vaka tespit edildi.

İspanya'da sağlıkta özelleştirmeye tepki

İspanya'da sağlıkta özelleştirmeye tepki

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)