İspanya'da koronadan ölenlerin sayısı 27 bin 563 oldu
AA

Ölümcül koronavirüs tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor.

İspanya Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile ilgili ölü ve vaka sayılarını güncelledi...

ÖLÜ SAYISI 27 BİN 563 OLDU

Ülkede, dün 138 olarak açıklanan günlük ölüm sayısı bugün 102'e düştü. Bu, günlük ölümlerde 16 Mart'tan bu yana açıklanan en düşük sayı olarak kaydedildi.

Bakanlık, son verilerin ardından virüsten ölenlerin sayısını 27 bin 563 olarak açıkladı.

"UZUN BİR SÜREDEN SONRA EN DÜŞÜK RAKAM"

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, koronavirüs ile ilgili açıklanan yeni verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Çok uzun bir süreden sonra en düşük rakamlar, hala üzücü boyutta olsa da salgının evrimi açısından olumlu." dedi.

Diğer yandan, PCR testlerine göre toplam vaka sayısının ise son 24 saatte 539 artışla 230 bin 698 olduğu bildirildi.

Salgının başlamasından bu yana ülke genelinde toplam 1 milyon 919 bin 411 kişiye PCR testi yapıldığı bilgisi de paylaşıldı.

İspanya'da koronadan ölenlerin sayısı 27 bin 563 oldu

HAYATINI KAYBEDENLER DAHA ÇOK 60 YAŞ ÜSTÜ

Koronavirüs teşhisi konulan hastalarda iyileşenlerin sayısı da 146 bin 446 olarak verildi.

Öte yandan İspanya'daki genel istatistiklere bakıldığında koroanavirüsten hayatını kaybedenlerin yüzde 95'inin 60 yaş üstü olduğu görüldü.

İspanya'da koronadan ölenlerin sayısı 27 bin 563 oldu

Sağlık Bakanlığı ayrıca koronavirüsün ekonomik ve sosyal etkilerini hafifletmek için hükümet tarafından belirlenen kademeli normalleşme süreci kapsamında 18 Mayıs'ta ikinci aşamaya geçecek bölgeleri belirledi.

İspanya'nın yüzde 51'i 11 Mayıs'ta ikinci aşama olan 1. seviyeye geçerken, 18 Mayıs'ta bu oranın yüzde 70'e çıkarılacağı açıklandı.

RESTORANLARIN TERASLARI AÇILMAYACAK

Koronavirüs salgınının en yoğun görüldüğü Madrid ve Barselona kentleri ile Castilla y Leon özerk bölgesinin yarısı ilk aşama olan 0 seviyesinde kalmaya devam edecek.

İlk aşamada kalan kentlerde, küçük işletmelerin ön rezervasyonsuz da müşteri kabul etmesi gibi bazı uygulamalar gevşetilirken, restoran ve barların teraslarının kapalı tutulmaya devam edileceği bildirildi.

İspanya'da koronadan ölenlerin sayısı 27 bin 563 oldu

PLAJLAR YÜRÜYÜŞ İÇİN AÇILACAK

Barselona Belediyesi, ikinci aşamaya geçilmemesine rağmen gelecek çarşamba gününden itibaren plajların yürüyüş yapmak amacıyla açılacağını duyurdu.

Ülkenin turistik bölgelerinden Kanarya ve Balear adalarındaki özerk yönetimlerindeki 4 adada (La Gomera, Formentera, El Hierro, La Graciosa) ise üçüncü aşamaya (2. seviye) geçilmesine karar verildi.

ETKİNLİKLERE KISITLI KATILIM OLACAK

Bu adalarda, açık alanda sinema, tiyatro gibi kültürel etkinliklere veya düğünlere kısıtlı katılımla izin verilecek.

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, 4 aşamadan oluşan kademeli normalleşme sürecinin haziran sonunda tüm ülkede tamamlanmış olmasını planlıyor.

İspanya'da koronadan ölenlerin sayısı 27 bin 563 oldu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)