İran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nda koronavirüs tespit edildi
AA

Çin'den sonra İran'ı da etkisi altına alan koronavirüs, yayılmaya devam ediyor.

İran basınında yer alan haberlere göre; ülkede 50'den fazla ölüme neden olan koronavirüs, İran Sağlık Bakanı Yardımcısı İreç Herirçi'ye de bulaştı.

TWITTER'DAN DUYURDU

Tedavi altına alınan bakan yardımcısı, Twitter hesabından yayınladığı videoyla, kendisinde virüs tespit edildiğini ve bu salgını yeneceklerini söyledi.

"KENDİMİ EVDE İZOLE ETTİM"

Bakan yardımcısı, yayınladığı videoda, "Size koronavirüse yakalandığını bildiriyorum. Dün akşam ateşim vardı ve kendimi evde izole ettim. Yapılan ilk testimin sonucu pozitif çıktı. Birkaç dakika önce bana yapılan son testin de pozitif olduğunu bildirdiler. Şu anda tedaviye başlıyorum ve durumum kötü değil. İnanıyorum ki birkaç hafta içerisinde iyileşeceğim.” ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nda koronavirüs tespit edildi VİDEO

DÜN BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

İran'da korona vakalarının ve ölümlerin artmasının ardından dün basın mensuplarının karşısına çıkan bakan yardımcısı Herirçi'nin, toplantı anında sık sık öksürerek terini silmesi dikkat çekmişti.

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nda koronavirüs tespit edildi

"GEÇMİŞ OLSUN"

Herirçi'nin kendisine virüs bulaştığını açıklamasının ardından, dünkü basın toplantısının görüntülerini paylaşan sosyal medya kullanıcıları, "Toplantıya katılanlara geçmiş olsun." yorumları yaptı.

İran Sağlık Bakanı Yardımcısı'nda koronavirüs tespit edildi

"KARANTİNAYI DESTEKLEMİYORUZ"

Bakan yardımcısı, basın toplantısında, "Karantinayı desteklemiyoruz. Çünkü I. Dünya Savaşı'dan kalma bir uygulama. Çin de bundan memnun kalmadı. Kum'u kapatsak, insanlar diğer şehirlere gider ve virüs ülkeye yayılılır." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)