Irak’ta üç cinsel organla doğan bebek
DHA

Irak'ın Musul kentine bağlı Duhok kasabasında geçen yıl üç penisli bir bebek dünyaya geldi.

Doktorlar "diphallia” adı verilen bir sendromla dünyaya gelen bebeğin işlevsel olmayan 2 ve 1 cm uzunluğundaki iki penisin cerrahi operasyonla alındığını belirtti.

Vakanın dünyada bir ilk olduğu tahmin ediliyor.

ÇOĞU İKİ PENİSLİ

Ürologlar, operasyonla alınan fazla penislerin idrarın geçtiği tüpe bağlı olmadığını ve ameliyatın en iyi seçenek olduğuna karar verdi. Kimliği açıklanmayan bebek ile ilgili geçen yıl üç aylık olduğu dönemde doktorlar vaka hakkında tıbbi makale yayınladı.

Buna göre her 5 ile 6 milyon erkek çocuktan birinin birden fazla penisle doğduğuna dikkat çekilirken, dünya çapında kaydedilen yaklaşık 100 diphallia sendromundan birinin iki penisli vaka olduğu kaydedildi.

Irak’ta üç cinsel organla doğan bebek

DÜNYADA BİR İLK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

International Journal of Surgery Case Reports'ta yayımlanan vaka raporuna göre Iraklı çocuk, ilk triphallia (üç penis) hastası olduğu belirtildi.

Raporun yazarı Dr. Şakir Saleem Jabali'ye göre operasyondan bir yıl sonra yapılan kontrolde bebekte bir sorunun tespit edilmediği ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr Jabali, “Tahminimize göre, üç penis veya triphallia ile bildirilen ilk vakadır.” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)