Irak'ta kum fırtınası: 1 ölü

Irak'ta 5 Nisan günü yaşanan kum fırtınası dün akşam itibarıyla yeniden etkili oldu.

Geçtiğimiz ay 2 kez uçuşların askıya alındığı olayda,  bu sefer Anbar vilayetinden başlayarak ülkeyi etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle Bağdat, Necef ve Süleymaniye havalimanlarından görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle uçuşlar askıya alındı.

Kum fırtınasında 1 kişi öldü

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyfettin Bedir, kum fırtınası nedeniyle başkent Bağdat’ta 1 kişinin öldüğünü ve 5 binden fazla kişinin nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Yalnızca Bağdat'ta 2 binden fazla kişi hastaneye yattı

Sadece Bağdat’ta 2 binden fazla kişinin hastaneye başvurduğunu belirten Bedir, bu sayının artabileceğini söyledi. Hastaneye kaldırılanlardan birçoğunun astım hastası yaşlılar olduğunu ifade eden Bedir, hastanelerdeki ekipmanların yeterli olduğunu ve herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Irak'ta kum fırtınası: 1 ölü

"Evden çıkmayın, maske ve ıslak bez kullanın"

Vatandaşlara gerekli bir durum olmadığı taktirde evde kalmaları, dışarı çıkmaları durumunda da maske veya ıslak bez kullanmaları çağrısında bulunuldu.

Hastaneye kaldırılanların çoğu güvenlik güçleri

Açıklamada, hastanelere kaldırılanlarının çoğunun güvenlik güçleri mensubu olduğu bildirildi.

Irak'ta yeniden kum fırtınası: Uçuşlar durduruldu VİDEO

DEAŞ'ın olası saldırısına karşı harekete geçildi

Meydana gelen kum fırtınasıyla birlikte terör örgütü DEAŞ’ın kötü hava koşullarını fırsat bularak saldırıya geçmesini önlemek için güvenlik güçleri teyakkuza geçti.

Irak’ta, Nisan ayında 5 kez meydana gelen kum fırtınası nedeniyle 2 kez Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda uçuşlar askıya alınmıştı.

Irak'ta kum fırtınası: 1 ölü

Irak'ta kum fırtınası: 1 ölü

Irak'ta kum fırtınası: 1 ölü