Irak'ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti
AA

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, dünya genelinde yayılmaya devam ediyor.

Irak'ta, yeni vakalarla birlikte salgına yakalananların sayısının 32'ye yükseldiği belirtilirken, ülkede koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti.

ÜLKEDE İLK ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Irak Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Süleymaniye vilayetinde bugün koronavirüs taşıdığı tespit edilen 63 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Söz konusu kişinin imam olduğu ve sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine bugün hastaneye gittiği öğrenildi. Yerel medyada ayrıca, ismi paylaşılmayan Iraklı imamın kalp rahatsızlığı olduğu ve daha önce 3 defa ameliyat geçirdiği bilgisine yer verildi.

Irak'ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti

CAMİLERDE BİR SÜRE CEMAATLE NAMAZ KILINMAYACAK

Ülkede tedbir alınmaya devam edilirken, Süleymaniye vilayetinde, ikinci bir duyuruya kadar vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınmayacağı duyuruldu.

Açıklamada ayrıca Süleymaniye kent merkezinde bulunan camilerde sadece bu hafta için cuma namazının da kılınmayacağı duyuruldu.

Irak'ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti

TOPLANTILAR İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir de Irak İslam Alimleri Birliği üyeleriyle ortak bir basın toplantısı düzenledi. Ebubekir, burada yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle vilayetteki her türlü toplantının iptal edildiğini, spor müsabakalarının da seyircisiz oynanması kararı alındığını söyledi.

Irak'ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)