İngiltere'de koronadan ölenlerin sayısı 1801'e çıktı
AA

Tüm dünyayı etkise altına alan koronavirüs, her geçen gün can kaybına neden oluyor.

Salgın nedeniyle insanlar endişe içinde yaşarken, yetkililer ise önlem almaya devam ediyor.

ÖLÜ SAYISI 1801 OLDU

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 393 artarak, 1801'e ulaştı.

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda Halk Sağlığı kurumları, ayrı ayrı son 24 saatte koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayılarını açıkladı.

Buna göre; İngiltere'de 367, İskoçya'da 13, Galler'de 7 ve Kuzey İrlanda'da 6 kişi hayatını kaybetti. Böylece son 24 saatte tüm ülkede ölü sayısı 1408'den 1801'e yükseldi.

İngiltere'de koronadan ölenlerin sayısı 1801'e çıktı

KURUL TOPLANTISI VİDEO KONFERANSLA YAPILDI

Öte yandan koronavirüs testi pozitif çıkan Başbakan Boris Johnson, video konferans yöntemiyle ilk Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirilirken, tüm bakanlar toplantıya video konferans yoluyla katıldı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan bir başka isim Sağlık Bakanı Matt Hancock da BBC Radyo'ya yaptığı açıklamada, iyileştiğini belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ VİZELERİ UZATILDI

Çalışma vizesiyle görev yapan sağlık çalışanlarının vizeleri ücretsiz olarak uzatıldı.

İçişleri Bakanı Priti Patel, yaptığı açıklamada, vize süreleri 1 Ekim'den önce sona erecek yaklaşık 2 bin 800 doktor, hemşire ve sağlık görevlisinin vizelerinin bir yıl uzatıldığını, bu kişilerin başvuru yapmalarına gerek olmadığını bildirdi.

İNGİLİZ HÜKÜMETİ GERİ ADIM ATTI

"Toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü şekilde yayılması" stratejisi izleyen İngiliz hükümeti, ölü sayısının 277 bini bulabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım atmıştı.

Geçen hafta alınan kararlarla halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler de kapatılmıştı.

İngiltere'de tahtın varisi Galler Prensi Charles'ın 25 Mart'ta, Başbakan Johnson ile Sağlık Bakanı Hancock'un ise 27 Mart'ta koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı, 3 isimde de hastalığın hafif belirtiler gösterdiğini açıklamıştı.

İngiltere'de koronadan ölenlerin sayısı 1801'e çıktı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)