İngiltere'de korona döneminde cinsel taciz oranları arttı
İHA

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) İngiltere'deki suç istatistiklerini açıkladı.

Kurumdan yapılan açıklamada, İngiltere'de koronavirüs salgını kısıtlamaları sırasında genel suç seviyelerinde düşüş kaydedildi.

CİNSEL TACİZ ORANLARINDA REKOR ARTIŞ

Buna rağmen, cinsel taciz suçlarında yüzde 8 oranında artış yaşandığı ifade edildi.

ONS tarafından yayınlanan rakamlara göre, İngiltere ve Galler'deki cinsel taciz sayısı 2021'de tüm zamanların en yüksek sayısına ulaştı.

HAZİRAN'DA 61 BİN VAKA

Geçtiğimiz haziran ayına kadar 61 bin 158 cinsel taciz vakası kaydedildiğini aktaran ONS, bunun İngiltere'deki cinsel taciz suçlarında en yüksek yıllık rakam olduğunu bildirdi.

ONS, geçtiğimiz Nisan ve Haziran ayları arasında 17 bin 300 cinsel taciz suçunun kaydedildiğini belirtirken, İngiltere'de her 3 ayda ortalama 12 bin ila 15 bin arasında cinsel taciz olayının yaşandığını kaydetti.

2021'DE 850 BİN AİLE İÇİ İSTİSMAR

Ayrıca ONS, polis tarafından kaydedilen tüm cinsel suçların yüzde 37'sini cinsel taciz suçlarının oluşturduğunu belirtti.

ONS'un cinsel suçlara ilişkin raporunda ise, aile içi istismarla ilgili suçların sayısında yüzde 6 artış görüldüğü ve 2021'de 850 bin aile içi istismar suçu işlendiğini kaydedildi.

"KARANTİNANIN BİTMESİYLE BİLDİRİMLER ARTMIŞ OLABİLİR"

ONS Suç İstatistikleri Başkanı Nick Stripe yaptığı açıklamada, cinsel suçlardaki artışın karantinaların hafiflemesiyle birlikte mağdur bildirimlerinin artmasından kaynaklanabileceğini ifade etti.

Stripe, Sarah Everard cinayeti gibi ülkede gündem olan ve cinsel istismara yönelik kampanyaların başlatıldığı bir dönemde, mağdurların cinsel tacizleri daha fazla bildirme eğiliminde olduğunu kaydetti.

İngiltere'de korona döneminde cinsel taciz oranları arttı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)