İngiltere’de kısıtlamalar 5’inci seviyeye yükseltildi
DHA

İngiltere’de koronavirüsün mutasyon geçirmesi üzerine vaka sayılarında ve can kayıplarındaki artış sonucunda kısıtlama seviyesi 5’e yükseldi.

Daha önce 4’üncü seviyeye çıkarılan kısıtlamalarda sosyal mesafe ve çeşitli kısıtlamalar yer alırken; 5’inci seviyede sosyal mesafe ve kısıtlamaların artırılması öngörülüyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME AŞAMASINDA

Öte yandan, 5’inci seviyede Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) sağlık hizmetlerini karşılayamayacak kadar yük altına girdiği ve sistemin çökme aşamasında olduğu belirtildi.

İngiltere’de kısıtlamalar 5’inci seviyeye yükseltildi

KISITLAMA İLAN EDİLDİ

İngiliz medyası, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın bu akşam yerel saatle 20.00’de (TSİ 23.00) ulusa seslendi.

Başbakan Johnson’ın kısıtlama seviyesinin 5’e yükseltilmesiyle ilgili getirilen yeni karantina ilan edildi.

Başbakan Boris Johnson, ulusa sesleniş konuşmasında, virüsün mutasyonunun yayılma hızını görmenin hem moral bozucu hem de endişe verici olduğunu söyledi.

Bilim insanlarının bu türün yüzde 50-70 daha fazla bulaşıcı olduğuna inandığını kaydeden Johnson, bu nedenle insanların virüse yakalama olasılıklarının çok daha yüksek olduğunu vurguladı.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BASKI ALTINDAYIZ"

Johnson, salgının başlamasından bu yana hastanelerin de koronavirüsün ilk çıktığı zamana oranla daha fazla baskı altında olduğunu vurgulayarak, "endişe verici rakamlar göz önüne alındığında hızla yayılan Kovid-19 türünü kontrol altına almak ve ülkede aşılamanın yaygınlaşmasına yardımcı olmak için daha fazlasının yapılması gerektiğinin netleştiğini" ifade etti.

Bu kapsamda yeniden karantinaya gitme kararı aldıklarını duyuran Johnson, insanların alışveriş, evden çalışılamaması durumunda işe gitmek, tıbbi yardım almak, egzersiz gibi temel sebepler haricinde dışarıya çıkmamalarını istedi.

İngiltere’de kısıtlamalar 5’inci seviyeye yükseltildi

"İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR YARINDAN İTİBAREN UZAKTAN EĞİTİME GEÇECEK"

Başbakan, ilk ve orta dereceli okulların yarından itibaren uzaktan eğitime geçeceğini ve ulusal çaptaki sınavların da erteleneceğini bildirdi.

Karantinanın şubat ayı ortasına kadar devam edeceğini belirten İngiliz Başbakan, bu tarihe kadar bakımevlerinde kalanlar, 70 yaşından büyükler, sağlık ve bakım hizmeti çalışanları ve ciddi derecede hasta olanların aşılanacağını duyurdu.

Mevcut önlemler kapsamında ülkenin yaklaşık yüzde 75'inde restoran, bar ve temel ürünlerin satılmadığı tüm ticarethaneler kapalı.

İngiltere’de kısıtlamalar 5’inci seviyeye yükseltildi

ÜLKEDE SON 24 SAATTE 58 BİN 784 VAKA

Öte yandan, İngiltere’de son 24 saatte 58 bin 784 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği, 407 kişinin de yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 2 milyon 713 bin 563, toplam can kaybı ise 75 bin 431 olarak duyuruldu.

İngiltere’de koronavirüs alarmı: Kısıtlamalar 5’inci seviyeye yükseltildi -1

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)