İngiltere'de halk, enflasyon hesapları yapıyor
ensonhaber.com

İngiltere'de akayakıt tedarik krizi ve Noel öncesi boş raf endişeleri sonrası ülke halkı, enflasyon hesabı yapmaya başladı.

İngiliz basını, iş gücü kıtlığı, artan enerji maliyetleri ve küresel tedarik zincirlerindeki sorunların neden olduğu enflasyon nedeniyle Britanyalıların bu kış karşı karşıya kaldığı mali sıkıntıları gündeme getirdi.

FAZLADAN 1800 STERLİNLİK MALİYET

Daily Mail tarafından paylaşılan bir araştırmanın sonuçları, enflasyonun bu yılın sonuna kadar dört kişilik bir aileye fazladan 1800 sterline mal olacağını ortaya koydu.

Emekli bir çiftin yaşam maliyetlerinin 1100 sterlinden fazla artacağı, daha düşük gelirli bir çiftin ekstra yaklaşık 900 sterlin harcayacağı kaydedildi.

KESİNTİLER ŞİMDİDEN BAŞLADI

İngiltere'de iki haneden birinin, artan maliyetlere ilişkin endişeler nedeniyle şimdiden kesinti yapmaya başladığı belirtildi.

Haberde, "Son 18 ayda koronavirüsle ilgili belirsizliklere katlanan aileler, şimdi de artan enerji faturaları, yükselen gıda fiyatları ve vergi artışlarının üçlü darbesiyle karşı karşıya." denildi.

İngiltere'de halk, enflasyon hesapları yapıyor

BAŞBAKAN JOHNSON: ENDİŞELİ DEĞİLİM

Birçok İngiliz'in finansal sıkıntılardan endişe etmeye başladığı bir dönemde Başbakan Boris Johnson, dün yaptığı açıklamada, geçici olacağına inandığı yükselen fiyatlar konusunda kaygılı olmadığını söyledi.

BBC'ye yaptığı açıklamada Johnson, "Aslında insanlar, uzun süredir enflasyondan endişe duyuyor ve bunun gerçekleşmediğini düşünüyorum." dedi.

İngiltere'de halk, enflasyon hesapları yapıyor

"BENİM İŞİM DEĞİL"

Johnson, ülkedeki tedarik zincirlerinde ortaya çıkan sorunların her yönünü düzeltmenin "kendi işi olmadığını" da dile getirdi.

İngiltere ekonomisi hakkındaki görüşlerini sürdüren Johnson, "Birleşik Krallık, daha yüksek ücretli, daha üretken bir ekonomi haline gelerek çok daha iyisini yapmak zorunda." ifadesini kullandı.

İngiltere'de halk, enflasyon hesapları yapıyor

İKİNCİ EL ARAÇ VE YAKIT FİYATLARI ARTTI

Başka bir anket, birçok İngiliz'in son 1 ila 3 ay içinde harcamalarını azaltmaya başladığı sonucuna ulaştı.

Sadece geçen yılki fiyat artışlarının analizi, ikinci el arabanın maliyetinin 1600 sterlinden fazla, bir depo yakıtın 10 sterlinden fazla arttığını gösteriyor.

İngiltere'de halk, enflasyon hesapları yapıyor