İngiltere'de BBC, uzaktan eğitim programları yayınlayacak
AA

İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle 5 Ocak'ta karantina uygulaması başlatılırken, okullar kapatıldı.

Ülkedeki eğitimde aksaklığa karşı BBC üzerinden uzaktan programlar yapılacağı açıklandı.

TRT EBA BENZERİ UYGULAMA

Türkiye'deki TRT EBA benzeri uygulama, 11 Ocak'ta başlayacak ve dersler müfredatı takip edecek. Öncelikle BBC'nin çocuk kanalı CBBC, hafta içi her gün saat 09.00'dan itibaren 3 saatlik bir ilkokul programı yayını yapacak.

BBC 2 ise hafta içi her gün, en az 2 saatlik programla orta öğretim öğrencilerine yardım edecek. Bu sayede internetleri olmasa bile tüm çocukların müfredata dayalı öğrenime erişebilmeleri sağlanacak.

Derslere, BBC'nin interaktif dijital yayını BBC Red Button üzerinden de erişilebilecek.

İngiltere'de BBC, uzaktan eğitim programları yayınlayacak

"ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

BBC Genel Müdürü Tim Davie, konuya ilişkin açıklamasında, İngiltere'deki çocuklara kendi ülkelerinin okul müfredatını takip etme fırsatı sağlamanın, BBC'nin 2020'deki önceliklerinden biri olduğunu belirterek, "Eğitim kesinlikle hayati önem taşıyor. BBC üstüne düşeni yapacak." dedi.

"EBEVEYNLERİN CAN SİMİDİ"

Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Oliver Dowden ise BBC'nin karantina sırasında evde kalmaya devam ederken çocukların öğrenmesine yardımcı olacağını vurgulayarak, "Bu (yayınlar), ebeveynler için bir can simidi olacak. BBC'nin üstüne düşeni yapmasını memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullandı.

İngiltere'de BBC, uzaktan eğitim programları yayınlayacak

DERSLER İNTERNETTEN TAKİP EDİLİYORDU

İngiltere'de okulların geçen yıl 20 Mart'ta tatil edilmesiyle devlet okullarında eğitim-öğretim gören öğrenciler, bir ay ders yapamamış, bu sırada da BBC, müfredata uygun olarak 14 haftalık içerik üretmişti.

Ancak bu dersler, TV yayını yoluyla değil internetten BBC Bitesize platformu ve BBC iPlayer üzerinden paylaşılmıştı.

Evlerinde bilgisayar ve interneti olmayan çocukların derslere erişiminde sorunlar yaşanmış ve çocuklara tablet ve 4G internet sağlanacağı ifade edilmişti.

İngiltere'de BBC, uzaktan eğitim programları yayınlayacak

TÜRKİYE'DE UZAKTAN EĞİTİM

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de yüz yüze eğitime ara verildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ile Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden "uzaktan eğitim" dersleri başladı.

TRT EBA, ders içerikleri ve özel programlarıyla 18 milyon öğrenciye başarılı bir şekilde hizmet veriyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)