İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımızın, Başkan Trump'la iyi ilişkilerine saldırıyorlar
AA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, açıklamaları ile Türkiye'yi hedef alan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin sözlerine tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden Nancy Pelosi'ye cevap veren Fahrettin Altun, "Demokrasimize yönelik o saldırıların kimlerin desteklediğini çok iyi biliyoruz. İç siyasette puan toplamak için Türkiye'ye saldırmak, Amerikan çıkarlarına ve müttefikliğin ruhuna aykırıdır." ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİYE SALDIRI MESAJI

Darbeler haricinde, Türkiye'de hiçbir zaman iktidarın barışçıl olmayan bir yolla değişmediğinin altını çizen Fahrettin Altun, demokrasiye yönelik saldırları kimin düzenlediğinin de çok iyi bilindiğini aktardı.

"TÜRK DEMOKRASİSİNİN GÜCÜ, TARİHTEN GELMEKTEDİR"

Türk demokrasisinin gücünün, yüzyıllardır süren modern anayasal sistemlerden geldiğine değinen Altun, “Türkiye, yüzyıllardır modern anayasal sistemleri deneyimlemiştir. Türk demokrasisinin gücü bu tarihten gelmektedir. Pelosi’nin açıklamaları, Kasım ayında yapılacak ABD seçimlerinde iktidarın barışçıl yollardan el değiştirip değiştirmeyeceği tartışması bağlamında yapılmıştır. Bizim için seçim sonuçlarının ve milli iradenin kutsal olduğunu bir kez daha herkese hatırlatıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Cumhurbaşkanımızın, Başkan Trump'la iyi ilişkilerine saldırıyorlar

"TÜRKİYE'YE SALDIRMAK, MÜTTEFİKLİĞİN RUHUNA AYKIRI"

Fahrettin Altun, iç siyasette puan toplamak için Türkiye’ye saldırmanın, Amerikan çıkarlarına ve müttefikliğin ruhuna aykırı olduğunu söyleyerek, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Amerikan siyasetinde ortaya çıkan; Türkiye’yi iç siyasi tartışmalara malzeme etmeye yönelik bu endişe verici çabaları, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkan Trump’la iyi ilişkilerine bir saldırı olarak görüyoruz. ABD’li siyasetçilere ve özellikle yöneticilere çağrımız, Türkiye gibi önemli bir NATO müttefikine saldırmayı bırakıp, bizimle anlamlı bir diyalog içine girmeleridir.

Bu, hem ABD’nin kendi çıkarına hem de ikili ilişkilerin geleceğinin yararınadır. Karmaşık bölgesel ve stratejik meselelerin çözümü; gerçeklerden kopuk, laf olsun diye söylenen sözlerle değil, düşünceli temaslar ve ciddi bir diyalogla bulunur. Pelosi ve diğer ABD’li siyasetçilerden, ülkelerimizin ilişkisinin sağlığı açısından, bu tavırlarından vazgeçmelerini istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)