Güneydoğu gazisi, çocuklarının büyüdüğünü görmek istiyor
AA

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası 47 yaşındaki Resul Ulaş, 1993 yılında Bingöl'de askerliğini yaparken operasyon dönüşü üstündeki mühimmatları çıkarırken el bombası fünyesinin elinde patlaması sonucu ağır yaralandı.

Helikopterle önce Elazığ Askeri Hastanesi'ne oradan da GATA'ya sevk edilen Ulaş, sol gözüyle elindeki iki parmağını kaybetti. Sağ gözünde de büyük oranda görme bozukluğu oluşan Ulaş'a, bir yıl sonra kornea nakli yapıldı.

GÖRME YETİSİNİ GİDEREK KAYBEDİYOR

Görme oranı 4 yıldan bu yana geçirdiği ameliyatlara rağmen her geçen gün azalan Ulaş, yeniden görebilmesi için protez kornea ameliyatı olması gerektiğini öğrendi.

YÖNLENDİRİLDİĞİ HASTANENİN SGK ANLAŞMASI YOK

Ankara'daki özel bir hastaneye yönlendirilen Ulaş, hastanenin SGK anlaşmasının bulunmadığını öğrenince üzüntü yaşadı.

Eşi Ayşe Ulaş'ın desteği olmadan evinde dahi hareket edemeyen gazi, protez kornea nakli olup yeniden çocuklarını görmeyi umutla bekliyor.

Güneydoğu gazisi, çocuklarının büyüdüğünü görmek istiyor

30'A YAKIN AMELİYAT GEÇİRDİ

Gazi Resul Ulaş, son 3 yıldır ailece hem maddi hem de manevi olarak çok zor günler geçirdiklerini, geçen yıl kendisine yüzde 90 engelli raporu verildiğini söyledi.

Hep yeniden görebilme ümidiyle yaşadığını belirten Ulaş, "Geçen hafta hastaneye gittiğimde doktorlarım yapılacak bir şeyin kalmadığını söyledi. Bana özel bir hastanede bir hocamızın ismini verdiler. Yeni çıkan bir tedavi şekli olan protez korneayı anlattılar. Hastaneyi randevu almak için aradım. Ancak SGK anlaşmasının olmadığını ifade ettiler." dedi.

Ulaş, telefon görüşmesinin ardından yeniden görme ümidinin çok azaldığını hissettiğini, üzüntüden günlerce kendisine gelemediğini anlattı.

Güneydoğu gazisi, çocuklarının büyüdüğünü görmek istiyor

"ÇOCUKLARIMIN BÜYÜDÜĞÜNÜ GÖREMİYORUM"

Yaşadığı acıların artık dayanılmayacak noktaya ulaştığını aktaran Ulaş, "Normal insanlar gibi görüp yaşamak istiyorum. Tek başıma evimden dışarıya çıkmak istiyorum. Çocuklarımın büyüdüğünü göremiyorum. Oğlum top oynarken görmeyi özledim." dedi.

Ulaş, gözlerindeki sorun nedeniyle devletin kendisine verdiği kahramanlık madalyalarını bile göremediğini, bu durumun canını çok acıttığını ifade etti.

Yeniden görebilmesi için gerekli olan protez kornea tedavisi için herkesten yardım beklediğini anlatan gazi Ulaş, "Ben devlet büyüklerimize bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımıza o kadar güveniyorum ki. Tedavim için yapılacak bir şey varsa başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili bakanlarımızın benimle ilgilenmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Güneydoğu gazisi, çocuklarının büyüdüğünü görmek istiyor

"EŞİM SADECE GÖRSÜN İSTİYORUM"

Ayşe Ulaş ise eşinin son yıllarda göremediği için içine kapandığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Evlenirken ben ona 'görmeyen gözün tutmayan elin olacağım' demiştim. Hayatımıza öyle devam ediyoruz. Eşimin sadece görmesini istiyorum. Futbol oynayan oğlumuzun antremanına bazen eşimi de götürüyorum. Sırf çocuğum 'babam yanımda' desin diye, görmediğini bildiğim halde eşime el hareketleriye oğlumuzun futbol sahasında sağda, solda ve ortada olduğunu anlatarak tarif ediyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)