Güney Kore'de 35 yeni korona vakası tespit edildi
AA

Güney Kore'de, 9 Nisan'dan bu yana en yüksek günlük koronavirüs vaka artışı kayıtlara geçti.

Yonhap ajansının haberine göre, ülkede son 24 saatte 35 yeni koronavirüs vakasına rastlanırken, toplam vaka sayısı 10 bin 909'a yükseldi.

Bu, 9 Nisan'dan beri ülkede görülen en yüksek günlük vaka artışı oldu.

Güney Kore'de bugüne kadar koronavirüsten toplam 256 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 632 kişi iyileşti.

EĞLENCE MEKANLARIYLA BAĞLANTILI VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Sağlık yetkilileri, koronavirüs testi geçen hafta pozitif çıkan 29 yaşındaki bir kişinin, ay başında başkent Seul'un Itaewon bölgesinde gittiği gece kulüpleri ve barlarla bağlantılı vaka sayısının 79'a yükseldiğini açıkladı.

Güney Kore'de 35 yeni korona vakası tespit edildi

"TEST YAPTIRIN" ÇAĞRISI

Yetkililer, 24 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Itaewon'daki gece kulüplerine giden kişilere, herhangi bir semptom göstermeseler dahi diğer kişilerle temastan kaçınmaları ve en yakın merkezde koronavirüs testi yaptırmaları çağrısında bulundu.

Ülkede son 24 saatte görülen vakalardan 6'sının yurt dışı kaynaklı, 29'nun ise bu eğlence mekanlarına giden kişilerle bağlantılı olduğu kaydedildi.

Güney Kore'de 35 yeni korona vakası tespit edildi

EĞLENCE MEKANLARI KAPATILMIŞTI

Başkent Seul'de, ay başında 5 gece kulübü ile bara giden ve koronavirüs testi çarşamba günü pozitif çıkan söz konusu kişiyle bağlantılı vaka sayılarının artması üzerine, cumartesi günü kulüp ve bar gibi eğlence mekanlarının kapatılmasına karar verilmişti.

Güney Kore Sağlık Bakan Yardımcısı, bu hastanın temas ettiği kişilerin izinin sürüldüğünü ve gelecek günlerde enfekte kişi sayısının artabileceğini söylemişti.

Hastanın, 1 Mayıs'ta gittiği gece kulüplerini yaklaşık 1500 kişinin ziyaret ettiği belirtilmişti.

Güney Kore'de 35 yeni korona vakası tespit edildi

"KORKUYA MAHAL YOK"

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, dün basına yaptığı açıklamada, artan vakalar karşısında halka paniğe kapılmamaları çağrısında bulunarak, "Korkuya mahal yok. Eğer gardımızı düşürmezsek, salgın önleme ve karantina sistemimiz virüsün yayılmasını tamamen kontrol edebilir ve yönetebilir." demişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)