Fransa'da her gün ortalama 68 çocuk istismarı ihbar edildi
İHA

Fransa'da, 1950'den bu yana Katolik Kilisesi'nde yüz binlerce çocuğun cinsel istismara uğradığının belgelerle ortaya konması dünya gündemindeki yerini koruyor.

Bu kez ülkedeki günlük çocuk istismarı, cinsel saldırı ve taciz ihbar sayısı ortaya çıktı.

GÜNDE 49 ÇOCUK İSTİSMARA UĞRADI

Fransız medyasına yansıyan haberlere göre, 2021 yılında polise ve jandarmaya, her gün 49 çocuğun cinsel istismara uğradığına ilişkin ihbar yapıldı.

Çocuklara yönelik cinsel saldırı ve cinsel tacizle ilgili olarak ise polis ve jandarmaya günlük ortalama 68 ihbar geldiği bildirildi.

Fransa'da her gün ortalama 68 çocuk istismarı ihbar edildi

JANDARMA ÖZEL EĞİTİM ALIYOR

Paris’in güneyindeki Rosny-sous-Bois Eğitim Merkezi’nde her yıl 2 hafta boyunca 200 jandarma, cinsel şiddet mağduru çocukları dinlemek için eğitim görüyor.

Eğitim Merkezi Müdürü Jean-Michel Breton, çocuğu etkilemeden travmatik bir istismar hakkında mümkün olduğunca fazla ayrıntı elde etmenin en hassas yürütülmesi gereken soruşturmalardan biri olduğunu söyledi.

Öte yandan, Fransa’da her iki tarafın rızası dahilinde de olsa 15 yaş altındaki bireylere yönelik her türlü cinsel eylemin tecavüz olarak kabul edilmesini öneren yasa tasarısı Nisan ayında onaylanmıştı.

Fransa'da çocukların kiliselerde istismara uğraması Avrupa'nın gündemindeFransa'da her gün ortalama 68 çocuk istismarı ihbar edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)