FETÖ’cülere ABD meclisinden övgü
DHA

ABD’li politikacılar, ABD'ye firar eden FETÖ'cü Adem Yavuz Arslan ve Abdülhamit Bilici’yi mecliste "cesur gazeteciler" olarak tanıtıp, alkış yağmuruna tuttular.

Demokrat Parti Üyesi Delege Mark D. Sickles, ABD'nin Virginia eyaleti Delegeler Meclisi’nde Çarşamba günü düzenlenen oturumda bir konuşma yaptı.

Sickles, Fairfax kentindeki Amerikan Türk Dostluk Derneği'nden arkadaşları olarak tanıttığı Adem Yavuz Arslan ve Abdülhamit Bilici’nin "sürgün edilmiş medya çalışanları" olduğunu söyledi.

Firari FETÖ’cülere ABD meclisinden övgü VİDEO

"SORUŞTURMA GEÇİRMİŞ VATANSIZLAR"

Konuşmasında FETÖ yapılanmasına ve bu iki FETÖ’cünün neden soruşturma geçirdiği ve firar ettiğine değinmeyen Sickles, Arslan ve Bilici’yi "soruşturma geçirmiş, vatansızlar" diye tanımladı.

FETÖ’cülere ABD meclisinden övgü

"CESUR GAZETECİLERİN YANINDAYIM"

ABD’li Sickles, "Bu cesur gazetecilerin yanındayım, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmayışının farkındalığını arttırma çabalarını alkışlıyorum. Umarım sizde onlara hoş geldiniz dersiniz" diye konuştu.

Sickles’in konuşmasından sonra Arslan ve Bilici ayağa kalktığı ve meclistekilerin ise FETÖ’cüleri alkış yağmuruna tuttuğu görüldü.

FETÖ’cülere ABD meclisinden övgü

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)