Fauci: Aşı karşıtları ABD'yi çıkmaza götürüyor
AA

Koronavirüs salgınına karşı tek çare haline gelen aşılar, en çok ABD tarafından kullanılmasına karşın, aşı karşıtları nedeniyle bu oran giderek yavaşlarken, vakaların da yeniden artmasına neden oluyor.

CNN’e değerlendirmede bulunan ABD Başkanı Joe Biden'in Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, ülkede yükselişe geçen vaka sayıları konusunda çok öfkeli olduğunu belirterek, “Yanlış yöne doğru gidiyoruz.” uyarısında bulundu.

"ÜLKEYİ GEREKSİZ BİR ÇIKMAZA GÖTÜRÜYORLAR"

Aşı yaptırmayı reddedenlerin devam eden salgında ülkeyi ‘gereksiz bir çıkmaza’ doğru götürdüğünü vurgulayan Fauci, vaka artışlarıyla tekrar maske takma zorunluluğu ve bazı kesimlerde bağışlık sistemini güçlendirmek için destekleyici aşılar konusunun aktif olarak değerlendirildiği bilgisini paylaştı.

Fauci: Aşı karşıtları ABD'yi çıkmaza götürüyor

"VAKALAR, AŞISIZLAR ARASINDA ARTIYOR"

Fauci, "Vakalardaki artışlar, ağırlıklı olarak aşısızlar arasında bir sorun, bu yüzden aşısız insanlara gidip aşı olmaları için neredeyse yalvarmamızın nedeni bu." diye konuştu.

Günlük Kovid-19 aşılamalarını takip eden ABD Hastalık Koruma ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) son verilerine göre ülkede ilk doz aşı yaptıranların oranı yüzde 56,8, ikinci doz aşı olanların oranı da yüzde 49,1 civarında bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)