Ermeni soykırımı tasarısı ABD Temsilciler Meclisi'nde
ensonhaber.com

ABD Kongresi'nin alt meclisi Temsilciler Meclisi, sözde "Ermeni soykırımı" iddialarını resmi olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etmesinden sonra tasarı, ABD Senatosu'nda oylamaya sunuldu.

Meclis'in, ABD hükümetini soykırım iddialarının inkarı ile ilişkilendirme çabalarını reddettiği ifade edilen tasarıda, ABD'nin 1915 olaylarındaki insani yardım çabaları dahil "Ermeni soykırımına" ilişkin eğitimin ve kamu bilgilendirmesinin ABD politikası olarak teşvik edildiği kaydedilmişti.

Ermeni soykırımı tasarısı ABD Temsilciler Meclisi'nde

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ TANIDI

ABD Senatosu'nda yapılan oylamada Ermeni soykırımına ilişkin 223 evet,  191 hayır çıktı.

Bu oylamayla birlikte ABD Temsilciler Meclisi, sözde Ermeni soykırımını tanımış oldu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SÖZDE 'ERMENİ SOYKIRIMINA' İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "ABD Temsilciler Meclisi'nce bugün kabul edilen 'Ermeni Soykırımı konusunda ABD'nin Tutumunu Teyit' başlıklı, Temsilciler Meclisi'nin hissiyatını yansıtan H.Res.296 sayılı kararı reddediyoruz. İç politika saikleriyle alınmış olan bu kararın tarihi ve hukuki dayanağı bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi. Barış Pınarı Harekatı'nı engelleyemeyerek hüsrana uğrayanların, Türkiye'den bu yolla intikam almaya çalışmalarının yanılgı olduğu belirtilen açıklamada, "Bu kararın Türk Hükümeti ve halkı nezdinde hiçbir geçerliliği ve hükmü bulunmamaktadır." değerlendirmesi yapıldı.

Ermeni soykırımı tasarısı ABD Temsilciler Meclisi'nde