Emmanuel Macron: Sağlık durumum iyi
AA & Ensonhaber

Koronavirüse yakalanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Macron, Twitter hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, çok iyi korunmasına ve tedbirlere dikkat etmesine rağmen, koronavirüs testinin pozitif çıktığını, bunun da virüsün herkese bulaşabileceğini gösterdiğini söyledi.

"YORGUNUM, BAŞIM AĞRIYOR"

Yorgun olduğunu, başının ağrıdığını ve öksürdüğünü kaydeden Macron, "Ancak sağlık durumum iyi." ifadelerini kullandı.

Halka tedbirlere uymaları çağrısı yaptı. Macron, Elysee Sarayı'nın son günlerde temasta olduğu kişilerle irtibata geçtiğini aktardı.

Emmanuel Macron: Sağlık durumum iyi

"HER GÜN BİLGİ VERECEĞİM"

Sağlık durumuna ilişkin her gün bilgi vereceğini vurgulayan Macron, koronavirüse yakalanması nedeniyle Brexit müzakereleri ve salgının seyrini uzaktan takip ettiğini belirtti.

"ÇOK İYİ KORUNUYORDUM"

Fransız cumhurbaşkanı, videolu mesajında, "Gerçekten dikkatli olmaya devam edin. Test sonucum pozitif çıktı. Bu da gösteriyor ki virüs herkesi etkileyebilir. Çok iyi korunuyordum, çok dikkatliyim. Koruyucu önlemlere başvuruyorum, maske takıyorum.

Düzenli olarak el dezenfektanı kullanıyorum. Tüm bunlara rağmen, belki de bir ihmal anında ya da talihsiz bir anda virüsü kaptım." dedi.

Emmanuel Macron: Çok iyi korunuyordum ama virüsü kaptım ViDEO

7  GÜN KARANTİNADA KALACAK

Elysee Sarayı'ndan dün yapılan açıklamada, Macron'un belirtiler göstermesinin ardından yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve kendisini 7 gün izole edeceği bildirilmişti.

BAŞBAKAN VE MECLİS BAŞKANI GÖZETİM ALTINDA

Bunun üzerine Macron ile temasta olduğu gerekçesiyle Başbakan Jean-Castex ve Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand 7 gün karantinaya girmişti.

Sağlık Bakanı Olivier Veran, Macron'un koronavirüse geçen hafta Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde yakalanmış olabileceğini belirtmişti.