El Chapo’nun eşi için 4 yıl hapis isteniyor
İHA

ABD’nin başkenti Washington DC’de yer alan Columbia Bölge Mahkemesi'nden geçtiğimiz Şubat ayında ABD’de yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf eden Meksikalı El Chapo (cüce) lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın eşi Emma Coronel Aispuro için hapis istemi geldi.

4 YIL HAPİS, DENETİMLİ SERBESTLİK VE PARA CEZASI İSTENDİ

Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, Aispuro için savcılık tarafından 4 yıl hapis ve 5 yıl denetimli serbestliğin yanı sıra 1 milyon 499 bin 970 dolar para cezası istendiği kaydedildi.

El Chapo’nun eşi için 4 yıl hapis isteniyor

CEZA 30 KASIM'DA AÇIKLANACAK

Ayrıca itirafının ardından on yıllarca hapse mahkum edilmesi beklenen Aispuro’nun cezası onaylanması halinde, 2025 yılının başlarında serbest bırakılacak. Aispuro’nun cezasının ise, 30 Kasım’da yapılacak olan duruşmada açıklanması bekleniyor.

El Chapo’nun eşi için 4 yıl hapis isteniyor

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Öte yandan ABD-Meksika çifte vatandaşı olan 31 yaşındaki eski güzellik kraliçesi Aispuro, tutuklanmasının ardından geçtiğimiz Haziran ayında ABD’deki Columbia Bölge Mahkemesi’nde görülen davada suçunu itiraf etmişti.

Yargıç, Aispuro’nun uyuşturucu kaçakçılığına yardım ettiğine ve kocası hapisteyken kartelin diğer ortakları ile kocası arasında aracılık yaptığına dair ellerinde kanıtlar bulunduğunu açıklamış, Aispuro ise tüm iddiaları kabul etmişti.

Aispuro’nun kocası eski Sinaloa karteli lideri Joaquin El Chapo Guzman, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hüküm giyerek ömür boyu artı 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Şu an El Chapo, ABD’nin Colorado eyaletindeki Supermax Hapishanesi’nde tutuluyor.

El Chapo’nun eşi için 4 yıl hapis isteniyor

El Chapo’nun eşi için 4 yıl hapis isteniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)